Venstre: Ja – vi glemte partistøtte

Venstre modtog 70.000 kroner i partistøtte i 2012, som først blev indberettet i foråret 2014

(Foto: Anders Vendelbo)
(Foto: Anders Vendelbo)


Venstre har skjult partistøtte fra Kopenhagen Fur i deres 2012-regnskab. (Foto: Jakob Jørgensen) Dansk politik - 28. maj. 2014 - kl. 17:34 Ny afsløring af Løkke og co: Venstre skjulte hemmelig sponsor

Venstres partisekretær, Claus Richter, erkender overfor Ritzau, at partiet i 2012 modtog omkring 70.000 kroner i partistøtte fra minkavlernes selskab Kopenhagen Fur, som først blev indberettet i 2014.

Ifølge Richter var partiet i tvivl om, hvorvidt beløbet skulle indberettes og rettede derfor henvendelse til Skat, der oplyste, at det var en fejl ikke at indberette det. Derpå indberettede Venstre partistøtten i et brev til Indenrigsministeriet den 20. maj i år.

Den 12. maj skrev Ekstra Bladet om sagen første gang.

Ifølge partistøttelovgivningen skal donorer, der giver over 20.000 kroner, ellers stå opført i regnskabet.

- Det er rigtigt, at vi i forbindelse med gennemgåelsen af regnskabet har spurgt ind til, hvad vi kunne betragte som partistøtte. I den forbindelse er der et beløb fra Kopenhagen Fur, som vi skulle indberette.

- Det er nogle spørgsmål, som vi har stillet til Skat tilbage i foråret. Vi blev opmærksomme på fejlen og har selv indberettet det til Indenrigsministereriet, som er den relevante myndighed, siger Claus Richter.

Se også: Professor: Skjult partistøtte til Venstre er ulovlig

Flere i Venstres bagland har åbent kritiseret partiformanden, der senest har været i mediernes søgelys efter en sag om tøjindkøb for 152.000 kroner, rygning på hotelværelser og en familierejse på partiets regning.

Tidligere er det kommet frem, at en del af regningen på 152.000 kroner for tøj til Venstres formand er blevet betalt af en sponsor.

- Hvordan kan der opstå tvivlsspørgsmål, når reglerne er så klare?

- Det kan der godt opstå tvivl om. Vi har stillet spørgsmål til Skat, hvor vi blev opmærksomme på det og har rodet bod på det, siger han.

- Er det Kopenhagen Fur, der har sponseret en del af Lars Løkkes garderobe på 152.000 kroner?

- Nej, Kopenhagen Fur har givet et bidrag til Venstre til valgkampsaktiviteter.

- Der er ikke tale om at skjule noget. Der er tale om, at vi har fundet ud af, at bidraget burde være indberettet. Det kommer lang tid før den sag, som Venstre har været genstand for de seneste to uger, siger han.

- Når man lægger sagens begivenheder sammen, hvor de 152.000 kroner blev brugt, og hvor de 70.000 kroner ikke blev nævnt, så kan det, vil nogen sige, fremstå en smule lusket. Hvad mener du om det?

- Der er ingen kobling, der er tale om to forskellige ting. Der er tale om, at Venstres formand har indkøbt tøj, som han selv har betalt for. Det er den ene sag.

- Den anden handler om, at vi får bidrag, som vi er glade for. Vi blev opmærksomme på, at det skulle indberettes, og det har vi så gjort, siger han.

- Hvem er sponsor af Lars Løkkes tøj?

- Der er ingen sponsor på tøj til Lars Løkke. Det er Venstres penge, der er brugt på at indkøbe det tøj, der er brugt til de videooptagelser, der er. Det tøj, Lars selv har udtaget, har han betalt for, siger Claus Richter.

kommentarer
Vis kommentarer
Mest læste
Seneste
Mest læste
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere
Ved du noget? Tip Ekstra Bladet  -  E-mail 1224@eb.dk SMS til 1224 Tlf: 33111313
Ansv. chefredaktør:Poul Madsen