Løkkes kritikere på Christiansborg dropper oprør

Flere medlemmer af Venstres folketingsgruppe trak støtten til Løkke, men bakker nu op om Venstres formand.

Foto: Jens Dresling
Foto: Jens Dresling

Det gavner sjældent ens karrieremuligheder, hvis man erklærer mistillid til chefen.

Det er den situation, flere medlemmer af Venstres gruppe er i, efter at de mandag og tirsdag meldte ud, at de ikke længere har tillid til Lars Løkke Rasmussen som formand.

Udmeldingerne faldt på et tidspunkt, hvor det fortsat var et åbent spørgsmål, om Lars Løkke Rasmussen ville være formand efter et hovedbestyrelsesmøde i Venstre tirsdag.

Lars Løkke Rasmussen fik som bekendt opbakning fra hovedbestyrelsen, og onsdag er flere medlemmer af Venstres folketingsgruppe pludselig vendt rundt på en tallerken og støtter nu fuldt op omkring Lars Løkke Rasmussen.

Blandt dem er erhvervsskatteordfører Mads Rørvig, kulturordfører Michael Aastrup Jensen og Venstres transportordfører, Kristian Pihl Lorentzen.

- Jeg er rigtig positiv over, at alle nu siger, at vi står sammen i Venstre. Det er et kæmpe arbejde, som ikke er overstået endnu. Men gør vi det, så skal vi nok vinde næste valg, siger Mads Rørvig.

Kristian Pihl Lorentzen forventer ikke, at det får nogen konsekvenser, at han undsagde Lars Løkke Rasmussen på et kritisk tidspunkt:

- Jeg har været åben og ærlig, og jeg har gjort det i fuld samklang med mit bagland og efter proceduren. Nu er der truffet en beslutning i hovedbestyrelsen, og den bakker jeg 100 procent op om, siger Kristian Pihl Lorentzen.

Også kulturordfører Michael Aastrup Jensen, der også er medlem af hovedbestyrelsen, siger, han vil kæmpe for Venstre under Lars Løkke:

- Jeg siger ikke, at det her bliver nemt. Det bliver en hård opgave, for vi har et ekstremt kritisk bagland. Men jeg tror også bare, at vi må forklare dem, at vi har fået nogle garantier for, at problemerne forhåbentlig aldrig kan opstå igen, siger Michael Aastrup.

Venstres erhvervsordfører, Kim Andersen, pegede på næstformand Kristian Jensen som den bedste til at tage over efter Løkke. Han er dog tilfreds med resultatet af hovedbestyrelsesmødet:

- Lars Løkke har givet en grundig redegørelse, og der er givet nogle garantier. Det er jeg fuldt ud tilfreds med, og der er truffet en beslutning i hovedbestyrelsen, som jeg bakker op.

Tilbage står de to første medlemmer af Venstres gruppe, som trak støtten til Løkke. Birthe Rønn Hornbech oplyser i en mail, at hun tager "hovedbestyrelsens beslutning til efterretning og vil benytte sommeren til at overveje sin egen situation".

Indfødsretsordfører Preben Bang Henriksen fastslår over for Ritzau, at han forlader Venstre, hvis Løkke ikke fremlægger beviser for, at han har betalt, hvad han skulle.

0 kommentarer
Vis kommentarer