Lars Løkke: Venstre skal ud af identitetskrisen

Venstre-formanden vil ikke svare på, om han har bragt Søren Gade i spil som mulig formandskandidat i Venstre

Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, har redet stormen af.

Nu handler det om at reparere på forholdet til kritikerne internt i Venstre og de utilfredse vælgere, som har vendt partiet ryggen, siger Løkke på vej ind til et gruppemøde på Christiansborg.

- Den aftale, vi har lavet, er, at vi i i fællesskab tager på os at bringe Venstre fremad. Det er helt åbenlyst, at der har været en periode her, hvor vi er kommet lidt i tvivl om, hvem vi egentlig er. Derfor er der et stykke reparationsarbejde foran os

- Vi er blevet revet ind i en slags identitetskrise de seneste uger, og det er det, vi fik talt ud om i går, siger Løkke.

Selvom flere kritiske røster i Venstre forud for mødet havde krævet Løkkes afgang og flere havde peget på næstformand Kristian Jensen som hans afløser, endte det syv timer lange hovedbestyrelsesmøde med enstemmig opbakning til Løkke.

Lars Løkke Rasmussen vil dog ikke ind på, om hans fortsatte virke som formand afhænger af, at Kristian Jensen får en større rolle i toppen af Venstre.

- Kristian Jensen spiller en stor rolle og vil fortsat spille en stor rolle. Det her handler ikke om, hvem der skal fastlægge den politiske linje.

- Man skal bemærke, at det har ikke været en politisk konflikt. Der er ingen i Venstre, der er i tvivl om, hvad vi vil med Danmark. Der har været skabt en tvivl om, hvad vi vil med Venstre. Så i virkeligheden er det en slags foreningspolitisk diskussion, vi har haft, siger Løkke.

Venstre-formanden svarer ikke på gentagne spørgsmål, om han i forbindelse med tirsdagens drøftelser har bragt tidligere forsvarsminister Søren Gade i spil som mulig formandskandidat og udfordrer til Kristian Jensen, hvis hovedbestyrelsen havde endt med at indkalde til et ekstraordinært landsmøde med henblik på at vælge ny formand.

- Vi havde en god drøftelse på hovedbestyrelsesmødet i går, og den har jeg ikke noget behov for at referere. Jeg har ikke brug for at referere mine personlige samtaler med nogen. Jeg glæder mig bare over, at vi i går fik talt ud med hinanden, siger Lars Løkke Rasmussen.

0 kommentarer
Vis kommentarer