K-profiler: Vi er for små til at være i regering

Konservative risikerer at få for lidt indflydelse i et regeringssamarbejde med Venstre, frygter K-politikere

Selv om der skulle opstå et borgerligt flertal efter næste folketingsvalg, bør en ny regering dannes uden De Konservative.

Med sin nuværende størrelse er partiet ganske enkelt ikke stort nok til at få nok indflydelse i et regeringssamarbejde, mener flere K-profiler ifølge Berlingske.

- Som tingene ser ud nu, vil jeg sige nej, for det at gå i regering vil forudsætte et andet styrkeforhold.

- Hvis vi så klart er lillebror, og Venstre så klart er storebror, skal vi ikke gå i regering, siger Michael Ziegler (K), der er næstformand og netop genvalgt borgmester i Høje-Taastrup, til Berlingske.

Han mener, at Det Konservative Folkeparti kan få større indflydelse som støtteparti for en Venstre-regering.

Konservative borgmestre og lokalformænd har tidligere påpeget, at partiets beskedne størrelse bør udelukke regeringsdeltagelse. Men nu bliver de altså bakket op fra toppen af partiet.

Borgmesterkandidat i Københavns Borgerrepræsentation, Rasmus Jarlov (K), synes fortsat, at De Konservative skal afprøve et regeringssamarbejde, men hvis det ikke lykkes at sætte et tilstrækkeligt præg på det, skal regeringen være uden De Konservative.

- Kan man ikke få et regeringsgrundlag med stærke konservative mærkesager - og det kan blive svært med styrkeforholdet, som det ser ud i øjeblikket - så synes jeg ikke, at vi skal sidde i regering, siger han til Berlingske.

Også Knud Kristensen, genvalgt konservativ borgmester i Vesthimmerland, mener, at et eventuelt samarbejde kommer an på, hvor meget indflydelse man kan få.

Partiets formand Lars Barfoed (K) siger til Berlingske, at det er for tidligt at tale om regeringsdannelse.