Barfoed: K skal ikke i regering med nuværende størrelse

De Konservative er for små til at gå med i ny regering med Venstre. Det siger K-formand Lars Barfoed

De Konservative er lige nu for små til at gå med i ny regering med Venstre, mener K-formand Lars Barfoed. (Foto: Jens Dresling)
De Konservative er lige nu for små til at gå med i ny regering med Venstre, mener K-formand Lars Barfoed. (Foto: Jens Dresling)

De Konservatives formand Lars Barfoed siger til DR Nyheder, at partiet ikke skal i regering med den nuværende størrelse.

Dermed er Lars Barfoed enig med K-borgmestre samt den konservative næstformand Michael Ziegler og andre medlemmer af den konservative top.

- Jeg er fuldstændig enig i de overvejelser de gør sig. Det er også de overvejelser, som jeg gør mig.

- Jeg har ikke truffet nogen beslutning endnu, om vi skal med i en regering eller ej. Der er ikke engang udskrevet valg endnu, så det er for tidligt, siger Lars Barfoed til DR Nyheder.

Med andre ord skal vælgerne bakke mere op om De Konservative som parti, før det i givet fald kan komme på tale at gå i regering med Venstre, hvis de borgerlige vinder næste valg.

K-formanden kan i øjeblikket se fordele ved at stå uden for en regering.

- Hvordan kan vi i den konkrete situation få mest indflydelse på den førte politik, og der kan det godt være, at vores vurdering vil være, at det netop er at stå uden for regeringen, selvom der kan dannes en borgerlig regering, siger Barfoed til DR Nyheder.

Lars Barfoed lægger mest vægt på konservativ politik.

- Som udgangspunkt er det et mål at komme i regering. Men det afgørende er, hvordan man får mest konservativ politik igennem. Otte mandater, som vi har i øjeblikket, er meget lidt at gå ind i en regering på, siger Lars Barfoed til TV2 News.

De Konservative var i regering med Venstre i årene fra 2001 til 2011.

0 kommentarer
Vis kommentarer