Annonce:
Annonce:

Messerschmidt: Minister må oppe sig i salmonella-sag

Fødevareministeren må skrue bissen på efter EU's afvisning af danske krav til kyllingekød, siger DF-profil

Annonce:
Følg Politik

Fødevareminister Dan Jørgensen (S) skal finde stridsøksen frem og kæmpe for, at Danmark fremover kan stille strengere krav til kyllingekød fra andre EU-lande.

Det fastslår EU-parlamentariker Morten Messerschmidt (DF), efter at en række lande i EU har afvist et årelangt dansk ønske om højere sikkerhed for salmonellafri kyllinger.

- Fødevareministeren må oppe sig og melde de andre lande, at hvis man ikke vil give os denne fuldstændigt legitime særstatus, så vil Danmark nedlægge veto mod alt andet på fødevareområdet, siger Morten Messerschmidt til Ritzau.

I seks år har Danmark forsøgt at opnå en såkaldt særstatus i EU, hvad angår bekæmpelsen af den skadelige salmonellabakterie.

Annonce:

Sådan en særstatus findes allerede i Sverige og Finland, hvilket betyder, at myndighederne i de to lande kan stille skærpede krav til importeret kyllingekød.

Men trods det, at Danmark også lever op til de formelle krav for at opnå den fordelagtige status, har flere EU-lande "af principielle årsager" afvist den danske begæring.

Det fremgår af et svar til Folketinget fra fødevareministeren, der oplyser, at afvisningen skyldes en frygt for "et Europa i to hastigheder, hvilket er i strid med EU's grundprincip og varernes frie bevægelighed".

- Jeg kan kun betragte denne afvisning som et udtryk for, at disse lande vil beskytte deres egne økonomiske interesser, siger Morten Messerschmidt.

- Og det er ganske enkelt dybt forargeligt, at EU nu forhindrer os i at holde salmonellainficeret kød ude af Danmark, tilføjer han.

Fødevareministeren har over for Folketinget forsikret, at han vil tage sagen op med EU's sundheds- og forbrugerkommissær, Tonio Borg.

Men det giver Messerschmidt ikke meget for:

Annonce:

- Det lyder meget heroisk, at han nu vil gå i krig med EU-Kommissionen. Men sagen er jo den, at denne beslutning ikke er truffet af kommissionen. Den er truffet i ministerrådet, så det er dem, Dan Jørgensen skal erklære krig.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

spædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortført
Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor mange andre farlige forbrydere går rundt på fri fod ved ’en fejl’?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: