Annonce:
Annonce:

Billund foretrækker en jernbane til lufthavn

En jernbaneforbindelse til Billund Lufthavn er bedre end en letbane, mener Billunds borgmester - og lufthavnsdirektør stemmer i

Annonce:
Følg Politik

En jernbaneforbindelse til Billund Lufthavn er bedre end en letbane, mener Billunds borgmester.

Billunds borgmester Ib Kristensen (V) er ikke i tvivl. En jernbane til Billund Lufthavn er den bedste løsning for en togforbindelse.

Mandag aften brød forhandlingerne mellem regeringen, Dansk Folkeparti og Enhedslisten om Togfonden sammen. Forhandlingerne strandede, efter at Dansk Folkeparti ville have undersøgt mulighederne for en letbane til lufthavnen.

Vejles borgmester: Vi skal bare have en forbindelse

Men i Billund foretrækker man en jernbanemodel.

- Vi ser gerne, det bliver en jernbaneforbindelse fra Jelling, så lufthavnen er koblet direkte op på det overordnet banenet. Vi er måske lidt undrende over, at sammenbruddet i forhandlingerne kom ind på det tidspunkt, de gjorde, siger Ib Kristensen til Ritzau.

DF trods sammenbrud om togfond: Vi føler os imødekommet

Annonce:

Tilbage i september blev regeringen, Dansk Folkeparti og Enhedslisten ellers enige om at togfonden på 28,5 milliarder kroner skulle finansieres med højere beskatning af olie og gas i Nordsøen. Pengene var altså på plads - kun udmøntningen skulle aftales endeligt.

Samme melding kommer fra Billund Lufthavn.

- Man bliver koblet op på hovednettet på jernbanen. Det vil sige, at man kan sætte sig i toget i Aarhus eller i Odense og komme direkte til lufthavnen uden at skulle skifte over til en anden transportform, siger lufthavnsdirektør Kjeld Zacho Jørgensen.

Engell: DF optræder amatøragtigt

- Jeg ved, at skal man skifte transportform, så mister man simpelthen nogle passagerer, lyder det fra Kjeld Zacho Jørgensen.

Debatten om en letbane eller en jernbane til Billund er blusset op, efter Dansk Folkeparti mandag kom med nye krav i forbindelse med forhandlingerne med regeringen og Enhedslisten om togfonden.

Dansk Folkeparti meldte således ud, at partiet ville have undersøgt, om banestrækningen til Billund Lufthavn skal bygges som en jernbane eller en letbane.

Minister: Vejle og Billund skal betale letbane

En letbane kan være med til at få passagererne hurtigere fra Vejle til Billund. Men det spiller ingen rolle i ønsket fra lufthavnen.

Annonce:

- Jeg tror ikke, at det drejer sig om at komme to eller fem minutter hurtigere frem. Det handler mere om regularitet - at man kan regne med, hvor lang tid det tager, siger Kjeld Zacho Jørgensen.

- Når man kender rejsetiden, starter du jo bare fem minutter tidligere hjemmefra, siger han.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ja, det leder til fascisme
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: