Annonce:
Annonce:

Her er hovedpunkterne i den nye togaftale

Aftale om togfonden indeholder ny linjeføring til Billund, en bro over Vejle Fjord og en ny bane på Vestfyn

Annonce:
Følg Politik

* Superlyntog: Aftalen sikrer nye såkaldte superlyntog mellem København, Odense, Aarhus og Aalborg samt Odense og Esbjerg. Målet er, at der skal være timedrift mellem de pågældende byer. Hvor togene derudover vil stoppe, er endnu ikke på plads

* Regional togdrift: Der er lagt op til en opgradering af den regionale togdrift, så så mange som muligt får glæde af superlyntogene. Dertil hører blandt andet forbedrede parkeringsforhold ved stationerne.

* Bro over Vejle Fjord: En bro over Vejle Fjord og uden om byen skal være med til at sikre timekørsel mellem Odense og Aarhus.

* Linjeføring til Billund: Om det bliver en letbane eller en jernbane er ikke afgjort, men der kommer en stikbane fra Vejle til Billund. Der er afsat 700 millioner til projektet, men bliver der tale om en letbane, skal den medfinansieres af lokalområdet.

* Vestfyn: Der anlægges en ny og mere direkte jernbane over Vestfyn.

* Godstrafik: I aftalen er der lagt op til bedre togdrift i Nordjylland, blandt andet til havnen i Hirtshals, samt en ny jernbanebro ved Ny Ellebjerg ved København til gavn for godstrafikken fra Skåne.

* Elektrificering: Der lægges op til en næsten fuldstændig elektrificering af jernbanenettet. Dermed kan de dyre og problemramte dieseltog udfases.

Østjylland: En buffer på over fem milliarder kroner skal bruges til en ny jernbane mellem Aarhus og Hovedgård samt en ny jernbane mellem Aarhus, Galten og Silkeborg. Projekterne skal dog først endeligt vedtages i 2024.

Kilde: Transportministeriet.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

spædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortførtspædbarn bortført
Annonce:

Mest læste lige nu

Hvor mange andre farlige forbrydere går rundt på fri fod ved ’en fejl’?
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: