Venstre-profilen Søren Pind mener, at man bør droppe huslejereguleringen og i stedet lade markedet tale, hvilket er stik imod partiets politik.
- Hele huslejespørgsmålet er et udtryk for en dybt politisk regulering, som i meget høj grad stammer fra lovgivning fra omkring Anden Verdenskrig. Vi prøvede i Venstre at tage et opgør med det i 1998, det gik ikke så godt, og det har efterladt et dybt sår hos os, siger Søren Pind til Berlingske.
Søren Pind: Sæt huslejerne fri for nye lejemål'En bombe under boligmarkedet'. Det er, hvad boligminister Carsten Hansen kalder det
Dårligere livsvilkår
Hos Lejernes Landsorganisation, der er en dansk forening for bolig- og erhvervslejere, er følgerne af Søren Pinds forslag massive.
- Hvis Søren Pind får magt, så vil han forringe livsvilkårene for halvdelen af befolkningen, og det må så stå for hans regning, siger Claus Højte, direktør i Lejernes LO (LLO).
- Han ser kun forholdet fra den ene side, og det må han selv om. Jeg synes bare, at når du er politiker, så er man politiker for alle danskerne, men det er Søren Pind åbenbart ikke
- Hvad ville det betyde for dem, der bor i lejebolig?
- Lejen vil stige dramatisk. Formentlig mellem 40 og 50 procent i de større byer. Det vil så betyde at den sociale udskillning, der allerede er igang på grund af boligmarkedet, den vil blive forstærket rigtig meget.
- Som det er nu, skal du jo have en solid indkomst for at kunne flytte i lejebolig i byen. Det bliver kun værre, så jeg vil mene, at Søren Pind virkelig skubber til fordelingskagen.
Ikke den officielle kurs
Søren Pinds egerådige kurs har da også fået flere venstrefolk til at trække i nødbremsen.
- Det må stå for Søren Pinds egen regning. Venstre går ikke ind for en liberalisering af lejeloven, sådan som han foreslår, men for en forenkling, siger boligordfører Louise Schack Elholm til Berlingske.
Også Venstres politiske ordfører Ellen Trane Nørby fastslår over for Ritzau, at Pinds forslag ikke er partiets politik.