Annonce:
Annonce:

Thorning afviser at skulle have grebet ind

Nægter at have tilsidesat tilsynspligten

Annonce:
Følg Politik
Statsminister HelleThorning-Schmidt (S) mener ikke, at hun var forpligtet til at gribe ind, da hun 19. november 2013 erfarede, at justitsministeriet havde givet urigtige oplysninger til Folketinget om aflysningen af en tur til Christiania, som Ekstra Bladet skrev tidligere i dag.

Thorning: Okay at Bødskov droppede beklagelse

Statsministeren har ellers statsretligt en tilsynsforpligtelse om at gribe ind, hvis man er bekendt med et forhold, som ikke er i orden, men det mener Helle Thorning-Schmidt ikke var tilfældet her, har hun lige fortalt under dagens samråd.

- Jeg mener ikke, at der i denne sag kan rejses kritik af mig om at have ageret anderledes.

Forstå Christiania-sagen på tre minutter

- Jeg vil gerne understrege, at der efter Statsministeriets meget klare vurdering ikke er noget som helst juridisk grundlag for at mene, at jeg i forhold til min såkaldte tilsynspligt skulle have handlet anderledes, siger Helle Thorning-Schmidt.

Annonce:

Statsminister Helle Thorning-Schmidt mener også det var helt i orden, at justitsministeriet ikke beklagede, at man havde givet urigtige oplysninger til Folketingets Retsudvalg.

Det gjorde man ellers i udkastet til en pressemeddelelse, hvor Morten Bødskov beklager at have tegnet et forkert billede, men det blev slettet i den endelige udgave.

- Det vigtige var ikke beklagelsen. Det vi var optaget af var, at retsudvalget ikke havde fået den rigtige begrundelse, og at det skulle hurtigt ud, siger Helle Thorning-Schmidt.

En forklaring flere medlemmer undrer sig over under samrådet og derfor spørger ind til, men Helle Thorning-Schmidt kører i ring og gentager den samme forklaring igen og igen.

Thorning nægter også, at statsministeriet skulle have været medvirkende til at ændre i den passage i pressemeddelelsen, hvor det først fremgår, at et orinteringsmøde er den primære grund til, at Christiania-turen skulle aflyses, men senere i den endelige udgave ændres til, at det er politidirektørens aflysning.

Annonce:

Flere medlemmer af retsudvalget har gentagne gange bedt Helle Thoring-Schmidt forholde sig til, hvordan hun kunne undgå at bemærke, at orienteringsmødets placering blev 'opdigtet', som det står beskrevet i boksen herunder, men hun er hver gang gledet af på spørgsmålet.

Statsministeren har flere gange under samrådet også fastholdt ikke at have kendt til, at justitsministeriet forud for det planlagte besøg tog kontakt til Reimann for at kunne spinde en løgn om, at han var forhindret – selv om, at han rent faktisk godt kunne have deltaget i Christiania-turen.

Få styr på de mange løgne i faktaboksen herunder.

Opdateres...

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Politikerne beholder altid deres løn og privilegier
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: