Annonce:
Annonce:

Ingen næse til Thorning

Statsministeren slipper for at få en næse i den såkaldte Christiania-sag

Annonce:
Følg Politik

Enhedslisten og blå blok har ikke kunnet blive enige om, hvad kritikken - den såkaldte næse - af statsministeren skal gå på. Derfor slipper Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) for en næse af Folketingets retsudvalg i Christiania-sag om Morten Bødskov, siger Pernille Skipper, Enhedslistens retsordfører, til Ritzau.

Enhedslisten havde lagt op til kritik af statsministerens ageren i sagen, der blandt andet har betydet, at Morten Bødskov måtte trække sig som minister, fordi han havde løjet overfor retsudvalget om grunden til et aflyst besøg på Christiania.

Enhedslisten kritiserede såvel Thorning som departementschef Christian Kettel Thomsen i sagen, hvor Morten Bødskov måtte trække sig som justitsminister, fordi han har løjet for retsudvalget om grunden til et aflyst besøg på Christiania.

Annonce:

Pernille Skipper skoser de borgerlige partier for at frede Thorning for kritik.

- Det er lidt et cirkus. Jeg forstår simpelt hen ikke en meter af, at de borgerlige vil frede Helle Thorning i denne sag. Der er grundlag for kritik. Nu er det endt i ingenting, fordi man går i gang med ordkløveri, politisk fnidder-fnadder og drilleri, siger Pernille Skipper.

Venstres retsordfører Karsten Lauritzen sagde før mødet med retsordførerne Peter Skaarup (DF), Tom Behnke (K) og Simon Emil Ammitzbøll (LA), at han var enig i næsens omfang, men ikke i tekstens indhold.

- Vi er enige med Enhedslisten om, hvordan næsen til statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) skal se ud - men vi er ikke enige i, at Statsministeriets departementschef skal blandes ind i sagen, sagde Karsten Lauritzen til Ritzau.

Statsministeren vil ikke kommentere næse-sagen, oplyser hendes særlige rådgiver.<br /><br /><p><i>... opdateres</i></p>
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Præster, pædofili og børneporno
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Bagholdet

Annonce:
Annonce: