SF-top angriber DONG-salg

SF's landsledelse med formand Annette Vilhelmsen i spidsen er "bekymrede" over Dong-salget

Mette Touborg (Foto: Uffe Frandsen)
Mette Touborg (Foto: Uffe Frandsen)

Den øverste ledelse i SF lægger nu afstand til den kontroversielle aftale, som finansminister Bjarne Corydon (S) har indgået med investeringsbanken Goldman Sachs om en kapitalindsprøjtning i energivirksomheden Dong. Det skriver Politiken lørdag.

Mandag holdt partiets landsledelse møde, og her blev aftalen skarpt kritiseret af adskillige deltagere.

Politiken er i besiddelse af den udtalelse, som en samlet ledelse på mødet blev enige om, og her fremgår det blandt andet, at "landsledelsen er bekymret for konsekvenserne ved aftalen", og at "der må være offentligt ejerskab eller kontrol med vitale områder inden for forsyning og infrastruktur".

Det seneste døgn har 31.000 sagt STOP Cory-DONGThorning advarede mod at sælge til finans-spekulanterSådan havner DONG-aktierne i skattely

På mødet deltog både formand og socialminister Annette Vilhelmsen (SF) og skatteminister Jonas Dahl (SF), og begge var enige i udtalelsen, der formulerer partiets klare afstandtagen til den aftale, Corydon gentagne gange har kaldt "den bedst mulige", skriver Politiken.

Også den netop genvalgte borgmester i Lejre og næstformand i SF, Mette Touborg, er foruroliget over aftalen, men vil ikke direkte kommentere lukkede og dermed fortrolige punkter på partiets møder, men hun siger generelt om Dong-aftalen:

- Der er en klar bekymring over aftalen i partiet. Det er der i partiet som helhed, og det er også en bekymring, som jeg personligt deler. Jeg ønsker mig en anden model, siger Mette Touborg til Politiken med henvisning til den aftale, der betyder, at Goldman Sachs efter en investering på otte milliarder kroner bliver ejer af 19 procent af Dong.