Annonce:
Annonce:

Hård kritik af DF-profiler: I giver mindelser om Hitler

Indfødsretsordføreren i SF tager 'den største afstand' fra at sortere folk på baggrund af deres religion

SF's indfødsretsordfører Karina Lorentzen langer hårdt ud efter højtstående medlemmer af Dansk Folkeparti, som ønsker, at den muslimske indvandring til Danmark skal begrænses eller helt stoppes. (Polfoto)
SF's indfødsretsordfører Karina Lorentzen langer hårdt ud efter højtstående medlemmer af Dansk Folkeparti, som ønsker, at den muslimske indvandring til Danmark skal begrænses eller helt stoppes. (Polfoto)
Annonce:
Følg Politik

I SF langer man hårdt ud efter de højtstående medlemmer af Dansk Folkeparti, som ønsker, at den muslimske indvandring til Danmark skal begrænses eller helt stoppes.

DF vil stoppe muslimsk indvandring

- Det er en syg tankegang at udpege alle muslimer som et problem, alene fordi de er muslimer, skriver SF's indfødsretsordfører, Karina Lorentzen, i en pressemeddelelse.

- Det giver mindelser om Hitler, der udpegede jøderne som et problem alene på grund af deres religion. Det er diskrimination at sortere mennesker på baggrund af deres religion, og det må jeg tage den største afstand fra, tilføjer hun.

Berlingske skriver på forsiden af sin søndagsavis under overskriften 'DF-profiler kræver stop for muslimer', at Dansk Folkeparti lægger op til en markant strammere kurs i udlændingedebatten.

Annonce:

Avisen har talt med flere politikere fra partiet, både på Christiansborg og i det kommunale bagland, som mener, at muslimsk indvandring skal begrænses, midlertidigt stoppes eller totalt stoppes.

Det gælder blandt andet indfødsretsordfører Christian Langballe, DFU-formand Anders Vistisen samt viceborgmestrene Holger Gorm Petersen og Erik Kjeldgaard fra henholdsvis Vejle og Lolland Kommune.

Dertil kommer, at forsvarsordfører Marie Krarup (DF) har skrevet på sin Berlingske-blog, at 'vi bør begrænse den muslimske minoritets størrelse i Danmark'.

- Der er intet overraskende i DF's melding om, at man vil sortere mennesker på deres religion, lyder det fra Karina Lorentzen.

- Det overraskende er, at de har kunnet lægge låg på de her diskriminerende holdninger, som nu kommer mere offentligt til syne, tilføjer SF's indfødsretsordfører.

Hun siger, at skillelinjen i SF ikke går mellem religion eller hudfarve, men om man accepterer værdier såsom demokrati og ligestilling.

Annonce:

- Jeg underkender ikke, at der er integrationsmæssige udfordringer, men jeg synes DF overser, at langt det store flertal af muslimer her i landet gør deres borgerpligt og tager afstand fra islamisterne, terroristerne og tosserne, skriver Karina Lorentzen.

Dansk Folkeparti har tidligere været påpasselig med at anfægte muslimer som en hel gruppe. I stedet har kritikken primært rettet sig mod islamister.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

De er åbenbart i fuldstændig chok - udmærket
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: