Annonce:
Annonce:

Underskriftsindsamling mod Dong-salg sætter ny rekord

En borger har indsamlet flere end 124.000 underskrifter mod Dong-salg. Han håber på, at politikerne vil lytte

(Foto: Linda Johansen)
(Foto: Linda Johansen)
Annonce:
Følg Politik

Det er en overvældet underskriftindsamler, der søndag kan konstatere massiv opbakning imod regeringens planlagte salg af dele af Dong Energy til investeringsbanken Goldman Sachs.

Efter de seneste dages politiske debat om salget er antallet af underskrifter hen over weekenden skudt i vejret, og søndag eftermiddag er antallet af digitale underskrifter nået op over 119.000.

Det er en ny rekord for digitale underskrifter på skrivunder.net. Tidligere indsamlinger har blandt andet gjaldt modstanden mod den omstridte offentlighedslov, der blev vedtaget sidste år. Her nåede man op på knap 90.000 underskrifter.

- Det er fuldstændig sindssygt, at der er kommet så mange underskrifter. Det havde jeg virkelig ikke regnet med, siger initiativtager Niels Christian Cederberg.

Han mener ikke, at der har været nok debat om Dong-salget, og det er 'ikke særlig demokratisk'.

Annonce:

- Jeg tror, at alle disse underskrifter er et udtryk for en generel bekymring på tværs af politiske holdninger om, at den her aftale måske ikke er den bedste løsning for Danmark, som Bjarne Corydon hele tiden bliver ved med at påstå, siger han.

Finansminister Bjarne Corydon (S) har fastholdt, at aftalen med Goldman Sachs er den bedste mulige løsning. Investeringsbanken, der er blevet stemplet som en af skurkene under finanskrisen, opererer i skattely, hvorved staten kan miste store skatteindtægter.

Senest kom fire danske pensionsselskaber på banen med et alternativt bud, men det bud har finansministeren afvist.

Niels Christian Cederberg vil nu rette henvendelse til Folketingets finansudvalg og aftale et møde med formand Sofie Carsten Nielsen (R) eller næstformand Kristian Thulesen Dahl (DF) for at aflevere de mange underskrifter på print.

- Jeg håber på, at politikerne lytter lidt til deres befolkning. Det er trods alt dem, der stemmer dem ind, og når så mange skriver under, så taler vi jo om procentdele af de stemmeberettigede, siger han.

124.039 har søndag 26. klokken 16:20 skrevet under på 'Nej tak til statens salg af DONG til Goldman Sachs'

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: