Annonce:
Annonce:

D-dag: Det skal Corydon svare på i dag

Finansministeren skal i dag forsvare, hvorfor Goldman Sachs skal købe aktier i Dong

Corydon skal i dag grilles omkring sin rolle i Goldman-Sachs aftale om at købe aktier i Dong. (Foto: Jan Sommer)
Corydon skal i dag grilles omkring sin rolle i Goldman-Sachs aftale om at købe aktier i Dong. (Foto: Jan Sommer)
Annonce:
Følg Politik

Bjarne Corydon er i dag indkaldt til samråd af Enhedslisten i Finansudvalget, hvor han skal forklare forløbet omkring aftalen med investeringsbanken Goldman Sachs, der vil købe 19 procent af aktierne i Dong.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt og socialminister Annette Vilhelmsen er tidligere på måneden blevet grillet i et samråd, og i dag er det altså finansministerens tur.

Sagen har de sidste uger raset, fordi Goldman Sachs datterselskab New Energy Investment har hjemme i skattelyet i Luxenborg. Regeringen kritiseres for, at den på den ene side vil bekæmpe skattely og skatteunddragelse, og på den anden side sælger DONG-aktier til et selskab i skattely.

DF-formand: Sælg Dong til danske pensionsselskaber

Annonce:

Derudover har der været en voldsomt kritik af, at Goldman Sachs får lov at købe sig ind i Dong på alt for fordelagtige betingelser - på bekostning af skatteyderne. Bl.a. har den amerikanske kapitalfond fået rettigheder, man normalt skal eje halvdelen af et selskab, for at have. Men kapitalfonden køber blot 19 procent.

Utilfredsheden med Bjarne Corydon og regeringens håndtering af Dong-salget er så voldsom, at 68 procent af danskerne er imod salget til Goldman Sachs, mens kun 12 procent mener, at det er en god ide, viser en undersøgelse lavet af Megafon for TV2.

Corydon: Fagbossernes Dong-tilbud afvises

Flere har desuden kritiseret regeringen for dårligt købmandsskab, da vurderingen er, at det er det værst tænkelige tidspunkt at sælge ud af energiselskabet, fordi prisen bare venter på at stige.

Finansministeren er også blevet kritiseret af flere fagbosser, da han i går afviste at sælge aktierne i Dong til flere pensionskasser.

Goldman Sachs-aftale udløber først om et halvt år

Der er med andre ord fyret godt og grundigt op under finansministeren, inden dagens samråd, der begynder klokken 13.15 i dag. Ekstra Bladet følger naturligvis sagen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Ode til Hejremanden
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: