Corydon ønsker ikke alternative Dong-bud frem i lyset

Finansministeren afviser at lægge fortrolighedsaftaler på hylden omkring andre investorers tilbud på Dong

Finansminister Bjarne Corydon (S) vil ikke lade offentligheden få fuld adgang til de bud på energiselskabet Dong Energy, som den danske stat har afvist til fordel for tilbuddet fra den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Heller ikke selvom de selskaber, der har budt på Dong, selv ønsker at offentliggøre deres tilbud.

Det skriver Corydon i et skriftligt svar til Enhedslistens medlemmer af Folketingets Finansudvalg, Frank Aaen og Finn Sørensen.

Staten skal udskyde salget af Dong til investeringsbanken Goldman Sachs, mener Enhedslistens finansordfører Frank Aaen. (Foto: Jesper Mortensen) Dansk politik EL vil udskyde Dong-salg til Goldman Sachs

De to politikere fra Enhedslisten har spurgt ministeren, om han vil tillade, at "alle andre investorer, der har budt på Dong-aktier frit og uden fortrolighedsbestemmelser kan fremlægge deres tilbud".

Men det kommer ikke til at ske, lyder den klare afvisning fra finansministeren.

- Finansministeriet kan oplyse, at der imellem en række af de mulige investorer, der har deltaget i den gennemførte proces, og Dong Energy er indgået fortrolighedsaftaler.

Corydon skal i dag grilles omkring sin rolle i Goldman-Sachs aftale om at købe aktier i Dong. (Foto: Jan Sommer) Dansk politik D-dag: Det skal Corydon svare på i dag

- Finansministeriet finder ikke grundlag for at bede Dong Energy om at ændre de indgåede fortrolighedsaftaler, således at de investorer, der har deltaget i processen, vil kunne offentliggøre deres tilbud, skriver Corydon.

Inden regeringen med støtte fra Venstre, De Konservative og dengang også Dansk Folkeparti i efteråret valgte at acceptere et tilbud fra Goldman Sachs, ATP og PFA Pension om at købe en ejerandel i Dong for i alt 11 milliarder kroner, så havde en række mulige investorer været inde i billedet.

Staten bør sælge 19 procent af aktierne i Dong Energy til danske pensionsselskaber - ikke til den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs, mener DF's formand Kristian Thulesen Dahl. (Foto: Claus Bonnerup) Dansk politik DF-formand: Sælg Dong til danske pensionsselskaber

Blandt andet har det været fremme, at PensionDanmark skulle have afgivet et tilbud, der var højere end tilbuddet fra Goldman Sachs. Men at PensionDanmark ikke skulle være parat til at påtage sig den samme risiko ved investeringen som den amerikanske investeringsbank og derfor blev fravalgt.

Finansminister Bjarne Corydon skal tirsdag eftermiddag i åbent samråd i Folketingets Finansudvalg om salget af en ejerandel i Dong.

0 kommentarer
Vis kommentarer