Annonce:
Annonce:

Corydon ønsker ikke alternative Dong-bud frem i lyset

Finansministeren afviser at lægge fortrolighedsaftaler på hylden omkring andre investorers tilbud på Dong

Annonce:
Følg Politik

Finansminister Bjarne Corydon (S) vil ikke lade offentligheden få fuld adgang til de bud på energiselskabet Dong Energy, som den danske stat har afvist til fordel for tilbuddet fra den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs.

Heller ikke selvom de selskaber, der har budt på Dong, selv ønsker at offentliggøre deres tilbud.

Det skriver Corydon i et skriftligt svar til Enhedslistens medlemmer af Folketingets Finansudvalg, Frank Aaen og Finn Sørensen.

EL vil udskyde Dong-salg til Goldman Sachs

De to politikere fra Enhedslisten har spurgt ministeren, om han vil tillade, at "alle andre investorer, der har budt på Dong-aktier frit og uden fortrolighedsbestemmelser kan fremlægge deres tilbud".

Men det kommer ikke til at ske, lyder den klare afvisning fra finansministeren.

- Finansministeriet kan oplyse, at der imellem en række af de mulige investorer, der har deltaget i den gennemførte proces, og Dong Energy er indgået fortrolighedsaftaler.

D-dag: Det skal Corydon svare på i dag

Annonce:

- Finansministeriet finder ikke grundlag for at bede Dong Energy om at ændre de indgåede fortrolighedsaftaler, således at de investorer, der har deltaget i processen, vil kunne offentliggøre deres tilbud, skriver Corydon.

Inden regeringen med støtte fra Venstre, De Konservative og dengang også Dansk Folkeparti i efteråret valgte at acceptere et tilbud fra Goldman Sachs, ATP og PFA Pension om at købe en ejerandel i Dong for i alt 11 milliarder kroner, så havde en række mulige investorer været inde i billedet.

DF-formand: Sælg Dong til danske pensionsselskaber

Blandt andet har det været fremme, at PensionDanmark skulle have afgivet et tilbud, der var højere end tilbuddet fra Goldman Sachs. Men at PensionDanmark ikke skulle være parat til at påtage sig den samme risiko ved investeringen som den amerikanske investeringsbank og derfor blev fravalgt.

Finansminister Bjarne Corydon skal tirsdag eftermiddag i åbent samråd i Folketingets Finansudvalg om salget af en ejerandel i Dong.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
København skal være en by i provinsen
Annonce:
Annonce:

... Dom over Haas

Annonce:
Annonce: