SF’er om Cory-Dongs afvisning: Arrogant

SF-folketingsmedlem er fortørnet over, at Bjarne Corydon ikke vil mødes fagbosser om DONG-salg

Foto: Jan Sommer
Foto: Jan Sommer

Finansminister Bjarne Corydon (S) er ikke en populær mand hos SF’s folketingsmedlem Karsten Hønge.

SF’eren reagerer særdeles negativt på nyheden om, at finansministeren har afvist at mødes med fire fagbosser for at diskutere deres tilbud om at investere i energiselskabet DONG.

- Det er simpelthen arrogant. Politik er meget andet end regnestykker. Det er også at have en fornemmelse af, hvad befolkningen vil have. Ikke engang at give det en chance er kortsigtet, siger Karsten Hønge til Ekstra Bladet.

De fire fagbosser Anders Bondo Christensen, Grete Christensen, Henning Pedersen og Dennis Kristensen sidder i bestyrelsen for fire store danske pensionskæmper, der i weekenden kom med et tilbud om at købe DONG-aktier for milliarder

Men ifølge TV2 News afslår finansministeren tilbuddet, der skulle vippe et bud fra den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs af pinden.

Corydon afviser fagbossernes Dong-tilbud

Regner med en god forklaring
Udsigten til at sælge DONG-akterne til Goldman Sachs har affødt en massiv kritik – ikke mindst i lyset af, at investeringsbanken benytter sig af skuffeselskaber i skattely.

Det socialdemokratiske folketingsmedlem Bjarne Laustsen har tidligere opfordret til at stille salget til Goldman Sachs i bero og overveje alternative muligheder.

Nu ser Bjarne Laustsen frem til at høre Bjarne Corydons forklaring, når Socialdemokraterne holder gruppemøde i morgen på Christiansborg.

- Jeg regner med, at vi får en god forklaring på vores gruppemøde på hvorfor, at finansministeren ikke vil gå i realitetsforhandlinger med danske pensionskasser, siger Laustsen til Ekstra Bladet.

- Det ville være optimalt, hvis danske pensionskasser kunne investere i danske arbejdspladser og grønne løsninger. Det ville være at foretrække, fortsætter socialdemokraten.

CoryDong skal tæmme oprør