SF får ny formand i marts

Landsledelsen har besluttet, at der skal være ekstraordinært landsmøde 1. og 2. marts

Vilhelmsen ville heller ikke kommentere på, hvem hendes favorit formandskandidat var. (Foto: Kenneth Meyer)
Vilhelmsen ville heller ikke kommentere på, hvem hendes favorit formandskandidat var. (Foto: Kenneth Meyer)

Her til aften har SF's landsledelse haft krisemøde efter, at partiet ikke længere er en del af regeringen, og Annette Vilhelmsen har meddelt, at hun trækker sig som formand.

På mødet blev det besluttet, at der skal holdes ekstraordinært landsmøde den 1. og 2. marts, hvor en ny formand skal vælges.

Og de partimedlemmer af SF, der skulle have lyst til at stille op til formandsposten, skal være opstillet inden den 14. februar.

Søvndals ekskone: Endnu en rotte forlader skuden

En af de varmeste kandidater til at overtage formandsstolen efter Annette Vilhelmsen er den afgående skatteminister Jonas Dahl.

- Jeg ved endnu ikke, om jeg opstiller, det skal man overveje grundigt, synes jeg. Og så skal jeg også lige diskutere det med min kone, som jeg ikke har set de sidste par dage, siger han til Ekstra Bladet.

Pia Olsen Dyhr havde slet ingen kommentarer efter mødet.

SF'ere: Vi har ikke tænkt i formandsbaner

- Jeg er simpelthen så træt, jeg skal bare hjem nu.

Parties næstformand Mette Touborg fortalte bagefter, at mødet primært havde handlet ren praktik angående formandsvalget, men at der også havde være tid til at tale om de seneste døgn.

- Man kunne godt mærke på stemningen, at vi havde været sammen det sidste døgn, og der blev også lige snakket lidt ud, om de mange oplevelser, der har været de sidste 24 timer.