Vestager: For tidligt at spekulere i ministerposter

Vestager kalder SF's exit fra regering for meget dramatisk, men det er for tidligt at spekulere i ny regering

- Den turbulens, der har været i seneste dage, har præget os alle sammen.

Sådan lyder det fra De Radikales leder, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager, nu da SF forlader regeringssamarbejdet efter internt splid om det delvise salg af Dong, der også koster Annette Vilhelmsen formandsposten i partiet.

Hun mener, at det er for tidligt at spekulere i, hvordan den nye S-R-regering skal se ud.

- Det er i sagens natur meget dramatisk, og derfor tror jeg, tiden er til at sige meget varm tak til Annette Vilhelmsen og hendes hold. Det er få timer siden, vi fik beskeden, og det er ikke tiden til at spekulere over, hvad der nu skal ske, siger Vestager.

Hun vil lade det være op til statsministeren, hvornår rokaden kommer.

Og vicestatsministeren vil ikke svare på, hvor mange ministre De Radikale vil kræve i S-R-regeringen.

- Nu skal vi lave en regeringsomdannelse, og så skal vi videre med vores mål om at skabe flere arbejdspladser, siger Margrethe Vestager.

Spørgsmål: Vil regeringen blive mere stabil efter SF's afgang?

- Det vil vise sig, siger Margrethe Vestager.

Før jul måtte regeringen sige farvel til justitsminister Morten Bødskov (S), der blev presset til at gå af efter Christiania-sagen. Det skete kort tid efter, at Vestagers partifælle Christian Friis Bach trak sig som udviklingsminister efter GGGI-sagen.

Selvom regeringen med SF's exit er kastet ud i endnu et stormvejr, fremhæver Margrethe Vestager, at der er fremgang for dansk økonomi.

- Det ser lysere ud for Danmark, og det har SF bidraget til. Vi ser frem til at samarbejde med SF, også selvom de nu er uden for regeringen, siger Margrethe Vestager.