Annonce:
Annonce:

Formandsfavoritter i SF: Vi bliver i partiet

Jonas Dahl (SF) og Pia Olsen Dyhr (SF) understreger fredag, at de ikke har nogen plan om at forlade partiet

Foto: Mik Eskestad
Foto: Mik Eskestad
Annonce:
Følg Politik

Efter at afgående miljøminister Ida Auken fredag har meddelt, at hun går over til De Radikale, understreger både Jonas Dahl (SF) og Pia Olsen Dyhr (SF), at de har tænkt sig at blive i SF.

- Ked af at miste gode kolleger som Ida Auken og Astrid Krag i SF. Tak for mange gode år og timer sammen, jeg vil savne jer. Men jeg bliver hos SF og vil bidrage til at bygge partiet op på ny, skriver afgående skatteminister Jonas Dahl på Twitter.

Torsdag valgte også afgående sundhedsminister Astrid Krag at forlade partiet. Hun har meldt sig ind hos Socialdemokraterne.

- Ked af det. Frustreret og træt. Jeg vil savne Ida og Astrid i SF. De er dygtige politikere begge to, skriver Pia Olsen Dyhr på Facebook.

Mor raser efter Idas flugt

- SF skal fortsat være et parti, hvor der er plads til dygtige folk, der vil reel forandring i DK. Folk der ikke bare vil protesten. Jeg bliver, skriver hun.

Annonce:

Netop afgående transportminister Pia Olsen Dyhr og afgående skatteminister Jonas Dahl ses af mange som favoritter til at overtage formandsposten i partiet.

Indtil videre har Pia Olsen Dyhr ikke villet svare på, om hun har tænkt sig at stille op, mens Jonas Dahl har meddelt, at hans "overvejelser ikke er tilendebragt."

På et ekstraordinært landsmøde den første weekend i marts vælger SF ny formand. Kandidaterne bliver offentliggjort den 14. februar, men hidtil har ingen meldt sig.

For rullende kameraer kollapsede SF, da afgående formand Annette Vilhelmsen trak partiet ud af regeringen torsdag middag. Forinden havde flere fremtrædende folk enten trukket sig fra deres poster eller bebudet boykot af regeringens politik i fuld offentlighed.

Striden handlede om salget af en del af Dong Energy til investeringsbanken Goldman Sachs.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*

Det bedste fra Ekstra Bladet+

Annonce:

Mest læste lige nu

Hvis folk ønsker Ellemann det godt...
Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:

Populært i Ekstra Bladet+

Mere om krop og velvære med Ekstra Bladet+

Mere om krim med Ekstra Bladet+

Mest læste fra den seneste uge

Bagholdet

Annonce:
Annonce: