Dyhr: Ikke noget problem, at venstrefløjen mangler

Bredt samarbejde er altafgørende i SF, men ingen fra folketingsgruppens venstrefløj er blandt Pia Olsen Dyhrs nødvendige 100 stillere, man skal have for at stille op som formand

(Foto: Jens Dresling/POLFOTO)
(Foto: Jens Dresling/POLFOTO)

Alle har talt om det i SF de seneste uger. Det altafgørende er, at SF nu bliver samlet, så partiet kan rejse sig.

På sit korte pressemøde talte den nye formand også om, at SF nu skulle genrejses. I den forbindelse falder det i øjnene, at der ikke er nogen af de prominente navne fra folketingsgruppens venstrefløj, som har været blandt de 100 stiller, der skal bakke op om en formandskandidat.

Hverken Özlem Cekic, Trine Pertou Mach, Karsten Hønge eller Lisbeth Bech Poulsen bakker teknisk set op om Pia Olsen Dyhr som formand.

Vraget til landsledelsen

Dertil kommer, at det er mindre end to år siden, at Pia Olsen Dyhr blev vraget til den magtfulde landsledelse, da hun ikke fik stemmer nok på landsmødet.

Ekstra Bladet har derfor netop spurgt Pia Olsen Dyhr om, hvordan hun så kan være den, der samler partiet?

- Jeg synes, du skal kigge på min stillerliste. Den er bredt sammensat, og samtlige folketingsmedlemmer har bakket op om min kandidatur (i medierne, red.), siger hun.

Hele gruppen har bakket op

- På den stillerliste er der ikke nogen fra folketingsgruppens venstrefløj?

- Hvis du kigger på den, vil du se, at der er i hvert fald seks folketingsmedlemmer. Der er også kommunalpolitikere, og der er også folk fra den faglige bevægelse og fra miljøbevægelsen. Når der er nogen der mangler på listen må jeg bare sige, at hele folketingsgruppen har bakket op om mit kanidatur.

Dansk politik Engell: Stærk modkandidat ville have styrket Olsen Dyhr

- Men reelt er der stor forskel på, om man bakker dig op som en af stillerne, eller om man går ud i medierne, hvor man helst skal bakke op om en ny formand. Så hvad siger du til det markante fravær af stillere fra venstrefløjen?

- Jeg synes ikke, det er noget problem. Der har været mulighed for at stille en modkandidat, og det er ikke sket, siger Pia Olsen Dyhr.

På spørgsmålet om, hvordan hun nu vil rumme Venstre-fløjen i partiet, som hun ellers har lagt afstand til i medierne, siger Pia Olsen Dyhr, at hun forventer, at der er opbakning til hendes linje som formand.

- Det handler om, at vi skal diskutere politik og som jeg hører hele partiet, så bakker de op om den linje, jeg har lagt. Der har ikke været nogen modkandidat.

Samling skal være et projekt

Til Ekstra Bladet siger Karsten Hønge, at han såmænd gerne ville have skrevet sig som stiller, men at han aldrig blev spurgt. Han efterlyser dog stadig en klar melding fra den nye formand om vigtigheden af at få samlet partiet.

- Hvis vi skal have samlet partiet, er det vigtigt, at vi får en melding fra både menige SF'ere og Pia, at vi får at vide, at det er et selvstændigt projekt, at vi får markeret, at alle der er i SF i dag også er velkomne i morgen. Jeg har hørt om flere projekter for SF, men det har ikke været et af dem, siger han til Ekstra Bladet.

Det har ikke været muligt at få fat i Özlem Cekic eller Lisbeth Bech Poulsen, der begge holder ferie. Trine Pertou Mach lader skinne igennem i sit sms-svar til Ekstra Bladet, at det er problematisk, at der mangler markante folk fra venstrefløjen i partiet blandt de 100 stiller bag Pia Olsen Dyhr.

'Jeg noterer det, men holder mine tanker for mig selv', skriver hun til Ekstra Bladet.

Pia Olsen Dyhr ved sin sidste nytårskur i denne regeringsperiode. En måned senere valgte SF at træde ud af regeringen. Dansk politik Det blev et SF-Dyhr - se giraffenHverken Trine Pertou Mach, Lisbeth Beck Poulsen, Karsten Hønge eller Özlem Cekic har skrevet under på listen, der bakker op om Pia Olsen Dyhr. (Foto: Jens Dresling) Dansk politik Markante SF'ere mangler på Pias listePia Olsen Dyhr vil køre SF i stilling som alternativ til Enhedslisten, vurderer SF-kender. (Foto: Thomas Sjørup) Dansk politik Enhedslisten kan se frem til bitre SF-angreb

0 kommentarer
Vis kommentarer