Samuelsen til Pia K: Du opildner til ny Muhammed-krise

Liberal Alliances formand mener, at Pia Kjærsgaard snakker den udenlandske presse af efter munden i Marius-sagen

Samuelsen mener, at sagen om Marius har taget overhånd. (Foto: Jens Dresling)
Samuelsen mener, at sagen om Marius har taget overhånd. (Foto: Jens Dresling)

Der er nu gået politik i sagen om den 18 måneder gamle Marius, der i søndags blev aflivet i Københavns Zoo og fodret til løverne, fordi den var et såkaldt overskudsdyr.

I formiddags nåede sagen Pia Kjærsgaard, der er på ferie i Israel. Hun kunne ikke forstå, hvorfor Københavns Zoo havde taget beslutningen om at dræbe den unge hangiraf og dissekere den foran publikum.

'Her i Israel taler alle også om det. Så snart man nævner, at man kommer fra Danmark, så falder talen straks på Marius, og israelerne kan slet ikke forstå, hvordan vi kunne finde på at tage livet af Marius,' skrev Pia Kjærsgaard på sin facebookprofil i kølvandet på et indlæg, som den politiske kommentator Hans Engell havde stået for i dagens udgave af Ekstra Bladet.

Pia K om Marius-slagtning: 'Fuldstændig enig med Engell'

Men Pia Kjærsgaards udmelding er forkert, mener Liberal Alliances formand, Anders Samuelsen. Han kan sagtens forstå Pia Kjærsgaards omsorg for dyr, men nu er det altså gået over gevind.

Derfor har Anders Samuelsen skrevet et åbent brev til Pia Kjærsgaard på facebook, hvor han mener, at hun bidrager til, at aflivningen bliver en lille Muhammed-krise 2.

Anders Samuelsen skriver, at det er Pia Kjærsgaards opgave at støtte op om videnskabsdirektøren i Københavns Zoo, Bengt Holst, der den sidste uge har været ude at forsvare aflivningen af Marius til både danske og udenlandske medier.

Mordet på Marius - en modbydelig forestilling

Ekstra Bladet har forgæves prøvet at få en kommentar fra Anders Samuelsen om brevet.