Annonce:
Annonce:

Minister: Jeg fik spark og slag i Fælledparken

Handelsminister Pia Olsen Dyhr (SF) fik både slag og spark under tumult foran scenen i Fælledparken 1. maj

Fælledparken 1. maj. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Fælledparken 1. maj. (Foto: Rasmus Flindt Pedersen)
Annonce:
Følg Politik

Handelsminister Pia Olsen Dyhr (SF) blev sparket og slået af vrede, sortklædte aktivister, da hun stod foran den store scene i Fælledparken 1. maj under SF's partiformand, Anette Vilhelmsens, tale.

- Det var en voldsom oplevelse. Jeg var meget bange, siger Pia Olsen Dyhr.

- Men jeg blev også rigtig vred, for jeg synes sådan set, at det er min demokratiske ret at være til stede, når min partiformand taler 1. maj, siger hun.

Rød rædselsdag

Pia Olsen Dyhr fortæller, at hun sammen med nogle andre SF'ere gik gennem menneskemængden foran den store scene for at høre formandens tale.

- Vi ville støtte vores partiformand, så hun kunne se, at hun ikke var alene i Fælledparken. Så vi går frem mod scenen gennem nogle meget sortklædte folk, som begynder at råbe forrædere efter os og spytte efter folk, siger ministeren.

Annonce:

Det greb om sig, og Pia Olsen Dyhr blev slået, sparket, revet i håret og trådt over tæerne, inden hun slap væk ved at søge helt hen foran scenen, hvor blandt andet politiet stod.

- En SF'er, som prøvede at bære en rød fane, blev væltet omkuld, og en anden fik revet decideret totter af hendes hår. Det var en voldsom omgang, siger Pia Olsen Dyhr.

Var fra Antifacistisk Aktion
Hun fortæller, at de vrede, sortklædte mennesker tilhørte gruppen Antifacistisk Aktion.

- Jeg var chokeret og stod nærmest og rystede. Der var flere, der sagde bagefter, at jeg skulle melde det til politiet, siger Pia Olsen Dyhr.

Det har ministeren dog ikke valgt at gøre.

- Jeg kender godt Antifacistisk Aktion, og jeg ved, at de kan finde på at ty til vold, når de er ophidsede. Jeg udsatte mig selv for en risiko, og det skulle jeg nok bare have ladet være med, siger Pia Olsen Dyhr.

Fire anholdt for angreb mod statsministeren

- Jeg ved jo ikke præcist, hvem det var, der skubbede og sparkede og alt muligt andet, så det må jeg nok leve med, tilføjer hun.

Annonce:

Pia Olsen Dyhr blev stående helt oppe foran scenen, indtil menneskemængden begyndte at opløse sig efter noget tid, og hun kunne komme væk.

- Der er mange mennesker, der er frustrerede og vrede, det har jeg noteret. De har demonstreret rundt om i landet på fredelig vis.

- Men det er bekymrende, at der næsten er ved at opstå en rød fascisme, og det må jeg tage kraftigt afstand fra, siger handelsministeren, som dog ikke vil afholde sig fra at tage i Fælledparken en anden gang.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.

Mere fra Ekstra Bladet+

Gå nu hjem, Thorkild
Annonce:

Udforsk Ekstra Bladet+

Annonce:

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

Annonce:
Annonce:
Annonce: