SF vil vinde vælgere tilbage ved hårdt arbejde

SF ser en vej frem ved at fortsætte reformer som vækstplan og togfond, siger ny politisk ordfører Jonas Dahl

(Polfoto/Ole Dresling)
(Polfoto/Ole Dresling)

SF tager arbejdstøjet på for at vende nedturen. Vejen frem går gennem flere reformer som regeringens vækstplan.dk samt togfonden, der sender 27 milliarder skattekroner fra Nordsøen til togskinnerne fra København til Aalborg.

Det er opskriften fra SF's nybagte politiske ordfører Jonas Dahl til partiets pauvre tilslutning på 4,1 procent i Voxmeters meningsmåling for Ritzaus Bureau.

- Det er selvfølgelig ikke godt nok. Der er ikke andet at gøre end på med vanten og at komme ud over rampen med at diskutere politik i Danmark. Vi står i en svær økonomisk krise, og det handler om at levere løsninger, siger Jonas Dahl.

Han afløste forleden Jesper Petersen, som skiftede til Socialdemokratiet sammen med EU-parlamentariker Emilie Turunen samt folketingskandidat Nanna Westerbye. Jonas Dahl erkender, at uroen har kostet SF op til over et procentpoint i opbakning.

- Der er ingen tvivl om, at dén polemik, der har været om SF den seneste uge, også påvirker målingerne. I stedet for at diskutere vore interne udfordringer skal vi diskutere politik.

- Danskerne er optaget af, hvilke løsninger vi har på Danmarks problemer, siger Jonas Dahl.

SF vil skabe arbejdspladser og holde hånden under samfundets svageste. Partiet vil fortsætte reformerne. Det kan udfordre vælgerne ligesom vækstplanen, der sænker selskabsskatten, men skærer i kontanthjælpen og SU, erkender han.

- Hvis vi kan gøre noget ved arbejdsløsheden, tror jeg, at danskerne vil belønne regeringspartierne, når valget kommer. Men det er for tidligt at diskutere næste valgkamp. Jeg er optaget af at levere politiske resultater, fastslår Jonas Dahl.

- Vi er nødt til at lave reformer af det danske samfund, men vi øger også offentlige anlægsinvesteringer, fastslår SF's politiske ordfører.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere