Danske demonstranter skaber kaos i Malmö

Flere er blevet anholdt efter danske højreekstremister holdt møde i Malmö i dag

Flere personer er blevet anholdt efter tumult i Malmö centrum i dag, hvor den dansk/svenske højreekstremistiske organisation 'Danish Defense League' afholdt et møde.

Samtidig var en gruppering på omkring 1000 moddemonstranter mødt op med bannere med påskriften 'Ingen Breivik soldater i vore gader.'

Det skriver svt.se.

Allerede før mødet gik i gang, blev der kastet med kanonslag og påsat brande på Stortorget i Malmös centrum.

Politiet valgte her øjeblikkeligt at anholde to personer på baggrund af mistanke om, at de havde forberedt sig på generelle ødelæggelser, og yderligere seks personer blev taget i politiets forvaring, fordi de forstyrrede freden og lavede hærværk.

Under mødet begyndte demonstranterne at smadre de afspærringer, som et forberedt svensk politi havde sat op inden demonstrationen. Samtidig begyndte moddemonstranterne at kaste flere nødblus og kanonslag.

Ville ødelægge mødet
Det fik de godt 50 politifolk til at danne en mur af politikøretøjer ind over Store Torv, mellem de to grupperinger, mens moddemonstranterne råbte, skreg, fløjtede og generelt gjorde alt for at ødelægge mødet.

Alt i mens forsøgte den anti-muslimske organisation at afholde tale om polske arbejdere i Danmark og Sverige, men deres budskaber blev ifølge Skånska Dagbladet overdøvet af moddemonstranterne.

- De prøver at holde en tale, men bliver helt oversvømmet af moddemonstranter, siger svt.se's journalist på stedet.

Malmös Politi er tilfredse med deres indsats på Stortorget i Malmös centrum i dag.

- Jeg er tilfreds med vores præstation, som betød, at vi sikrede forsamlingsfrihed og ytringsfrihed. De optøjer, der forekom, var marginale, og hærværk forekom kun i et mindre omfang, siger Stine Charles Grund, der ledede dages politiaktion.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere