SF skraber bunden i ny måling

Ifølge en ny meningsmåling mister SF halvdelen af stemmerne fra valget og vil nu kun få 4,2 procent

(Foto: Jens Dresling)
(Foto: Jens Dresling)

Hvis der var valg i morgen, ville SF kun få 4,2 procent af stemmerne.

Det viser en ny meningsmåling lavet af Megafon for TV 2 og Politiken, efter at partiet mistede tre prominente medlemmer - heriblandt partiets politiske ordfører Jesper Petersen - til Socialdemokraterne onsdag.

Læs også:

Se også: SF-vælgere: Annette dur ikke

Læs også:

Se også: Vilhelmsen: Vi står i en alvorlig situation

Ifølge partiets nye politiske ordfører, Jonas Dahl (SF), skyldes det store tab af stemmer den interne ballade i partiet.

- Jeg så selvfølgelig gerne, det gik bedre, men vi må også sige, at den interne bøvl og ballade, vi har haft, har fyldt for meget, og vores konkrete politik har fyldt for lidt, lyder det fra ordføreren til politiken.dk

- Der har været meget polemik om vores kurs de seneste måneder, og vi er nødt til at diskutere politik frem for interne spørgsmål, tilføjer han.

Med en procentandel på kun 4,2 kan SF nu kategoriseres som landets mindste parti sammen med De Konservative, der kun har en vælgertilslutning på 4,0 procent.

Jonas Dahl krydser fingre for, at det ikke kan blive værre.

- Jeg håber da, at vi har nærmet os bunden og snart kan se fremgang, siger han og tilføjer:

- Det er på sin vis godt, at vi nu har fået og forhåbentlig også lukket den interne diskussion, der har været, så vi kan komme videre med at diskutere politik.

SF's formand, Annette Vilhelmsen, vil ikke kommentere den nye meningsmåling, med den begrundelse, at hun "ikke kommentere meningsmålinger".

Målingen kommer ifølge TV2's politiske redaktør, Henrik Qvortrup, ubelejligt:

- Den måling har Annette Vilhelmsen virkelig ikke brug for lige nu. Den fortæller om et parti, som ikke bare nøglepersonerne - men også vælgerne - vender sig væk fra, siger Henrik Qvortrup til TV 2 Nyhederne.

Ved folketingsvalget i september 2011 fik SF 9,2 procent af stemmerne. Den nye meningsmåling indikerer derfor en halvering af partiets støtte fra vælgerne, siden det gik i regering med Socialdemokraterne og Radikale Venstre.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere