Politisk ordfører: Derfor skrider jeg fra SF

31-årige Jesper Petersen skifter fra SF til Socialdemokraterne. - Det er der jeg hører hjemme

Jesper Petersen (Tobias Nørgaard Pedersen)
Jesper Petersen (Tobias Nørgaard Pedersen)

- Der er ikke en grund til, at jeg forlader SF. Det er noget jeg har overvejet længe. Der er mange elementer, der indgår i beslutningen.

Sådan forklarede SFs politiske ordfører til TV2 Nyhederne her til aften, hvorfor han kl. 21.17 meldte sig ud af SF.

LÆS OGSÅ: Top-SF'er går til Socialdemokraterne

Han vil nu være medlem af Socialdemokraterne.

- Når jeg ser arbejdet på Christiansborg og viljen til at tage lederskab, så hører jeg mere grundlæggende hjemme hos Socialdemokraterne, sagde Jesper Petersen.

I morgen tager den Socialdemokratiske gruppe stilling til, om han kan optages.

LÆS OGSÅ: SF-formand: Han bliver den nye ordfører

- Det opleves ikke altid som godt, når det handler om, hvordan SF håndterer magten. Det er som om de er mere optaget af debatten internt, sagde den nu tidligere politiske ordfører.

- Jeg hører hjemme hos socialdemokraterne. Så må jeg tage de opgaver, jeg får på de bagerste rækker. Hvad der følger senere må fremtiden vise, sagde Jesper Petersen.

- Jeg er uenig i den, siger Jesper Petersen om den linje, som formand Annette .Vilhelmsen har lagt, siden hun blev formand.

Det handler ikke om den nye formand som sådan, siger han:

- Det er den kurs, SF vil ind på, og som hun har et stærkt mandat til at gå ind på, siger han.

Socialdemokraternes gruppeformand, Henrik Sass Larsen, bekræfter, at folketingsmedlem Jesper Petersen har anmodet om at blive optaget i den socialdemokratiske folketingsgruppe.

Jeg kender Jesper som en dygtig politiker, og han er - ligesom alle andre nye medlemmer - velkommen i vores parti, siger Henrik Sass Larsen.

På Facebook giver Jesper Petersen selv denne begrundelse:

Jeg har for nylig truffet et meget grundlæggende politisk valg, som jeg i aften fører ud i livet. Jeg har meldt mig ud af SF og ind i Socialdemokraterne. Jeg kan mærke helt ned i maven, at jeg vil føle mig mere hjemme på bageste række i Socialdemokraterne end i forreste række hos SF. Derfor går jeg nu ydmygt ind i den socialdemokratiske folketingsgruppe – hvis de vil have mig – og er klar til at påtage mig de opgaver, de måtte kunne bruge mig til.

Formandsvalget og beslutningerne om SF’s kurs som parti i månederne siden da, har været anledning til at tage mit partipolitiske ståsted op til overvejelse. SF har ændret sig – og det har jeg også selv over årene. I mit grundlæggende ståsted, i væsentlige konkrete politikområder og i vægtningen af politiske sager i hverdagen hører jeg hjemme i Socialdemokraterne. Jeg bekender mig til, at rettigheder og pligter for borgerne går hånd i hånd, og at det princip skal gennemsyre centrum-venstres politik – et princip og et synspunkt, jeg ikke finder tilstrækkelig opbakning til i SF.

Jeg er i politik for at gøre en forskel for almindelige mennesker – og jeg er kommet til den konklusion, at Socialdemokraterne er partiet, der evner at tage ansvar og lederskab for at fremtidssikre et solidarisk velfærdssamfund, og holde Venstres Danmark med øget ulighed, velfærdsnedskæringer og et mere brutalt og uorganiseret arbejdsmarked fra døren. Det arbejde vil jeg bidrage til så godt, jeg kan.

Jeg har talt med Annette Vilhelmsen her til aften og ønsket hende og SF alt godt – jeg forlader SF uden bitterhed og har arbejdet loyalt for Annette i tiden siden formandsvalget. Men jeg har på nærmeste hold kunnet se SF’s nye kurs udfolde sig, og oplevet et parti, der til stadighed er jomfrueligt i sit forhold til magten. Som stadig diskuterer, om man overhovedet skal tage ansvaret på sig. Det er for mig ikke et spørgsmål. Man skal tage ansvaret og gribe magten, hvis man kan – for at bruge den til gavn for almindelige mennesker i dette samfund.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere