Mette F. på tilbagetog: Enhedslisten havde ret

Mette Frederiksen erkender nu, at ledige ikke får arbejde, når de mister dagpengene

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen erkender nu, at Enhedslisten havde ret i dagpengespørgsmål. (Foto: Rumle Skafte)
Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen erkender nu, at Enhedslisten havde ret i dagpengespørgsmål. (Foto: Rumle Skafte)

Regeringen tog fejl i et vigtigt argument i regeringens dagpenge-politik. Det indrømmer beskæftigelsesminister Mette Frederiksen i et interview i programmet Go' Morgen Danmark på TV 2 i dag.

Regeringen har forud for finanslovsaftalen i december argumenteret for, at de ledige vil være tilbøjelige til at finde et job, lige før de mister deres dagpenge og derfor skal på kontanthjælp eller uddannelsesydelse. Nu indrømmer Mette Frederiksen, at regeringens argument ikke holder vand.

Læs også:

Se også: Mette skjulte akutfiasko

Enhedslisten har fra starten modsat sig regeringens argumentation og sagt, at gruppen af dagpengemodtagere blev større end regeringen påstod, og at de ledige ikke kommer i arbejde, selvom de nærmer sig udløbet af dagpengeperioden. Og beskæftigelsesministeren vender nu på en tallerken og giver Enhedslisten ret.

- Enhedslisten har haft ret. Af dem, som står over for at deres dagpengeret ophører, er nogle kommet i arbejde og andre i uddannelse. Men der står rigtig mange mennesker derude nu og siger; vi kan ikke finde et arbejde, siger beskæftigelsesminister Mette Frederiksen til TV 2.

Hun uddyber over for TV 2.

- Enhedslisten har fra dag ét sagt; vi tror gruppen bliver meget meget stor. Deri har de jo faktisk haft ret. Fordi det mange økonomer - og også nogle politikere - har påstået, altså at når folk nærmer sig at ryge ud af dagpengesystemet, så kommer de alle sammen i arbejde. Det har Enhedslisten hele tiden sagt; det tror vi ikke kommer til at holde stik, siger beskæftigelsesministeren.

Læs også:

Se også: Finansministeriet vidste alt om dagpenge-skandale

Akutskandale
Indrømmelsen kommer efter Ekstra Bladet har afsløret, at beskæftigelsesminister Mette Frederiksen og embedsmændene i Bjarne Corydons finansministerium har hemmeligholdt oplysninger om, hvor mange ledige der ville miste deres dagpenge i første halvdel af 2013.

Helt frem til 10. januar 2013 var det officielle skøn, at 7000-12.000 personer ville miste deres dagpenge, selvom embedsmænd i Beskæftigelsesministeriet allerede den 5. december vidste, at op til 23.000 personer vil miste dagpengene. Beskæftigelsesministeren blev efter eget udsagn orienteret herom den 17. december, men undlod at informere om det før den 10. januar i år.0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere