Engell: Enhedslisten skyder med løst krudt med nye krav

Politisk kommentator tvivler på, at Enhedslisten ikke vil stemme for finanslov i år. Men måske til næste år

Selv om flere medlemmer af Enhedslistens hovedbestyrelse foreslår, at partiet kun kan støtte en finanslov, som samlet set er "et brud med regeringens hidtidige politik", så tror politisk kommentator Hans Engell ikke på, at de rød-grønne vil stemme nej til finansloven for 2014.

- Enhedslisten er ikke klar til at vælte regeringen, og når det er sådan, så kommer regeringen også igennem med en finanslovaftale. Det er ikke noget, der holder regeringen vågen om natten, siger Hans Engell og tilføjer:

- Hver gang Enhedslisten har talt med meget store bogstaver og man har endda nævnt ultimative krav, så har man ikke en eneste gang taget konsekvensen af, at man ikke fik indrømmelserne, så jeg tror, regeringen betragter det som løst krudt.

En anden årsag er ifølge Hans Engell, at der er kommunalvalg til november. Her står Enhedslisten til at fantastisk valg og det må ikke spoleres. Til gengæld er det interessant, om Enhedslisten vil stemme for finansloven for 2015.

- Den reelle risiko for regeringen bliver næste år. Der tror jeg, det bliver rigtig svært for regeringen, for der nærmer vi os et udløb på en valgperiode, og der er vi inde i en anden fase. Jeg tror ikke, det går på gulvet nu, siger Hans Engell.

Enhedslistens røde bagland er ifølge Jyllands-Posten klar med krav, der skal forhøje partiets pris for at lægge stemmer til endnu en finanslov. Og den pris kommer regeringen til at betale, vurderer Hans Engell.

- Regeringen kommer til at finde nogle store lunser til Enhedslisten i denne her runde, men det lykkes også. Det er jeg helt sikker på, siger Hans Engell.

Forslaget ventes vedtaget på Enhedslistens årsmøde i april.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere