Så lidt koster Helles reformer multi-millionærerne

Regeringens krisehåndtering har kostet landets rigeste bankdirektører 4700 kroner årligt, viser ny beregning

(Foto: Per Volkver)
(Foto: Per Volkver)

Knap 400 kroner om måneden.

Det er, hvad landets rigeste bankdirektører med en årsløn på den behagelige side af 10 millioner kroner, har bidraget med til krisen, viser en ny opgørelse fra Skatteministeriet.

Beregningen - der er foretaget efter ønske fra Socialdemokraterne - viser, hvor meget landets multimillionærer har mistet i årligt rådighedsbeløb på regeringens skattereform med Venstre og de Konservative og gennem årets finanslov med Enhedslisten.

Ifølge beregningen gav skattereformen mangemillionærerne et lille plus på kontoen på 11.760 kroner om året.

Med regeringens finanslovaftale med Enhedslisten gik det så lidt den anden vej.

Her måtte gruppen - i det ministerielle regneark kaldet 'enlig bankdirektør uden børn i ejerbolig' - punge ud med 16.460 kroner om året.

Altså får enlige, barnløse bankdirektører i alt 4700 kroner mindre at forsøde tilværelsen med om året ved de to aftaler - når de vel at mærke er fuldt indfaset i år 2023.

Et beløb, som Enhedslistens sundhedsordfører, Stine Brix, i udgangspunktet kun har ét ord for: Latterligt.

- Vi taler her om folk som tidligere direktør for Danske Bank, Peter Straarup, som tjener over 10 millioner kroner om året. Jeg synes, det er latterligt lidt, at bede ham om at give 400 kroner om måneden, siger Stine Brix til Ritzau.

- Jeg synes ærlig talt, at det er uforskammet over for de arbejdsløse, de studerende og de handicappede, der bliver bedt om at betale en uforholdsmæssig stor del af kriseregningen, siger hun.

Selvom tiggerstaven måske ikke venter lige om hjørnet, var det ifølge Skatteministeriets opgørelse stadig anderledes behageligt at være stenrig, enlig bankdirektør i Lars Løkke Rasmussens (V) tid som leder af VK-regeringen.

Her fik gruppen af en enlige mangemillionærer - såfremt de måtte findes i virkelighedens verden - over 666.000 kroner mere til sig selv om året med Forårspakke 2.0 og Genopretningspakken.

Opgørelsen indeholder også tal for, hvor meget en eneforsørgende sygeplejerske i lejebolig fik ud af ovennævnte reformer og aftaler.

Ifølge Skatteministeriets beregninger har sygeplejersken - med de af Socialdemokraterne indlagte forudsætninger - fået 9260 kroner mere til rådighed om året gennem SRSF-reformerne, mens tallet var et plus på 2620 kroner under Lars Løkke Rasmussen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere