Engell: En forfærdelig møgsag

Den seneste akutfiasko er særdeles alvorlig for Mette Frederiksen (S), vurderer Hans Engell

Både Enhedslisten og Dansk Folkeparti er fremme med heftig kritik af beskæftigelsesministeren. (Fotocollage: Mathias Christensen/Claus Bjørn Larsen)
Både Enhedslisten og Dansk Folkeparti er fremme med heftig kritik af beskæftigelsesministeren. (Fotocollage: Mathias Christensen/Claus Bjørn Larsen)

- Det er en forfærdelig møgsag. Det kan ikke komme på et værre tidspunkt for Mette Frederiksen og regeringen.

Så klart lyder vurderingen af den seneste stinker for regeringen fra ekstrabladet.dk's politiske kommentator Hans Engell.

Læs også:

Se også: Mette skjulte akutfiasko

Ekstra Bladet kan i dagens avis afsløre, at Mette Frederiksen (S) i midten af december skjulte oplysninger om antallet af personer på dagepenge, der ville miste dagpengeretten i det første halvår af 2013 - et antal der var genstand for stor debat og opmærksomhed.

Og det er alvorligt, mener Hans Engell.

- Det er uden tvivl den værste sag hidtil for Mette Frederiksen. At Dansk Folkeparti rasler med sablen er ikke så vigtigt, men det er mere alvorligt, at Enhedslisten - regeringens støtteparti - taler om mistillidsvotum, vurderer Hans Engell og fortsætter:

- Det handler om et område, hvor Enhedslisten allerede er oppe i det røde felt, og derfor vil det kommende samråd med Mette Frederiksen og Bjarne Corydon være helt afgørende. Har de en ordentlig forklaring på roderiet eller ej.

Læs også:

Se også: DF: Mette F bange for øretæver

Allerede 5. december blev Beskæftigelsesministeriet bekendt med nye beregninger, der viste, at det hidtidige overslag på mellem 7-12.000 personer var alt for lavt sat. I stedet viste de nye beregninger, at over 22.000 personer risikerede at falde ud igennem dagpengesystemet med regeringens dagpengereform.

Og de oplysninger nåede altså ikke frem til Folketingets beskæftigelsesudvalg, selv om de den 13. december spurgte ind til netop antallet af borgere, der stod til at miste deres dagpenge.

Alligevel er det ifølge Hans Engell tvivlsomt, hvorvidt sagen ender med, at Mette Frederiksen rent faktisk får et mistillidsvotum.

Læs også:

Se også: Mette F: Erkender, at hun skjulte sandhed i 24 dage

- Det står lidt uklart, om hun bevidst har viderebragt forkerte oplysninger, eller om hun er blevet dårligt informeret af sit ministerium, og derfor er det også usikkert, hvorvidt det ender med, at hun må gå af. Der skal rigtig meget til, før Enhedlisten gør alvor af truslerne.

- Men som minimum vil det besværliggøre og kaste en lang skygge henover de kommende forhandlinger med Enhedslisten.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere