Pas på: Özlem springer ud som karatekid

Folketinget har fået en ny dræbermaskine: SF's Özlem Cekic har fået blåt bælte i karate

Her er Özlem i sit karateudstyr (Foto: Privatfoto)
Her er Özlem i sit karateudstyr (Foto: Privatfoto)

Det er ikke længere kun i Folketinget, at SF's Özlem Cekic forsøger at smadre sine modstandere - nu går hun også fysisk til værks. Hun har nemlig lige fået det blå bælte i karate.

- Grundlæggende hader jeg motion. Jeg synes, det er djævlens opfindelse. Jeg har altid dårlig samvittighed, fordi jeg ikke gider, og så får jeg sindssygt ondt, efter jeg har dyrket det, forklarer Özlem Cekic.

Men for et år siden ændrede det sig:

- En dag var jeg oppe i Christiansborgs motionsrum, hvor jeg kørte på de der kedelige motionscykler, og så var der et karatehold, og de ville gerne have, at jeg skulle være med. Så har jeg været med siden. Det var lidt sjovere end at kigge ud i luften og cykle.

- Slås du rigtigt?

- Ja, ja. Det er en rigtig fight. Der er kamp, der er teknik, åndedrætstræning og kontrol. Der er alt, så man sveder og har ondt bagefter.

- Er du så fyldt med blå mærker?

- Jeg har nogle blå mærker - og det skal man også have. Det skal jo kunne ses, at man går til karate. Ellers har man ikke lavet noget som helst træning.

Udover de blå mærker, har Özlem Cekic været tæt på en tur i gulvet:

- Jeg var på et tidspunkt ved at få et blackout. Der var en af vagterne, der ramte min hage, så det hele blev helt sort for øjnene. Det gik heldigvis hurtigt over.

Først fik hun det orange bælte med brun streg - og nu er dræber-maskinen Özlem så gået videre:

- Jeg har fået blåt nu - og næste gang skal jeg have grønt, men det kræver nok et års træning mere. Jeg kan teknikken - og kan det hele, men jeg har bare en elendig kondition. Så jeg har fået at vide, at jeg skal være bedre til at tage armbøjninger. Målet er 20 - jeg kan tage en halv nu, griner Özlem Cekic.

- Så er der lang vej igen...

- Ja, det er helt vildt. Det er også det eneste, som jeg ikke kan. Jeg kan ikke og har aldrig kunnet. Jeg har sådan nogle mormor-arme - og det har jeg altid haft.

- Hvad er målet - skal du have sort bælte?

- Altså det vil jeg rigtig gerne, men jeg ved ikke, om jeg kan. Det er jo meget hård træning. Det er i hvert tilfælde svært at få samtidigt med, at man er Folketingsmedlem. Det kræver femten timers træning om ugen, siger Özlem, der lige nu træner cirka fem timer om ugen.

- Skal man nu være bange for dig, når man går på gangen?

- Man skal i hvert tilfælde vide, at man ikke skal lave hurtige bevægelser mod mig. Jeg har fået fantastiske reflekser, så jeg kan fælde dig med det samme... Ej, det skal man ikke. Man behøver ikke være bange for dig. Jeg har også fået at vide, at man ikke må bruge de tricks, man kan, udenfor karate - med mindre man bliver angrebet.

- Hvad så hvis man bliver angrebet af en politisk modstander?

- Jeg tror måske, at det ville se lidt sjovt ud, hvis jeg pludselig kom ned fra talerstolen, og taklede folk. Så jeg har lovet min træner, at det kun bliver i motionsrummet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere