Åhh nej - Helle laver en Villy

'Har netop besøgt de 150 danske udsendte på fregatten Iver Huitfeldt i Tanzanias hovedstad Dar es Salaam' - Men nej, Helle - det hedder hovedstaden ikke

Danmarks statsminister har ikke helt styr på, hvad hovedstaden i Tanzania hedder. (Foto: AP/Laurent Gillieron og skærmbillede fra Facebook)
Danmarks statsminister har ikke helt styr på, hvad hovedstaden i Tanzania hedder. (Foto: AP/Laurent Gillieron og skærmbillede fra Facebook)

Glad og fro skriver statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) på sin Facebook-profil, at hun netop har besøgt 150 danske udsendte på Fregatten Iver Huitfeldt i Tanzanias hovedstad Dar Es Salaam. De gør en imponerende indsats, lyder de rosende ord.

Om statsministeren selv gør en imponerende indsats må stå hen i det uvisse, men i hendes geografiske formåen er der plads til forbedringer.

Det kræver nemlig blot et opkald til Udenrigsministeriets borgerservice, der bekræfter, at hovedstaden i Tanzania altså hedder Dodoma.

Se også: Villys geografi-bommert: Hvor ligger Mali?

Helle ikke alene
Et hurtigt opslag i Gyldendals Store Danske Encyklopædi viser da også, at byen Dodoma, der ligger i et tyndtbefolket landbrugsområde, i 1974 blev udnævnt til landets hovedstad, og at dele af centraladministrationen langsomt er blevet overflyttet fra Dar es Salaam.

Men Helle er ikke alene. Villy Søvndal lavede også en 'talefejl' da han i et interview med DR Nyheder i februar fortalte, at Libyen har sikkerhedsproblemer i den sydlige del af landet 'nede omkring grænsen til Mali'.

Læs også på dr.dk: Villy tegner nye grænser i Afrika

Fakta er dog, at de to lande ligger knap 1000 kilometer fra hinanden.

Tryghed for sømænd
Statsministeren besøgte dog de 150 danske udsendte på fregatten Iver Huitfeldt i et lidt mere alvorligt henseende, og sluttede kommentaren på sin facebook-profil af med ordene:

'Sammen med vores allierede har vi været med til at reducere antallet af piratangreb med 90 procent. Det er godt for handlen mellem lande. Men vigtigst: Det giver tryghed for sømænd fra hele verden, skriver statsministeren'.

Det har ikke været muligt at få en kommentar fra Helle Thorning-Schmidt, men hendes presserådgiver gør dog opmærksom på, at hun senere i eftermiddags rettede fejlen på sin profil.

0 kommentarer
Vis kommentarer

Skærm

Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Hent flere