Annonce:
Annonce:

DF på Borgen: Der er ikke noget, der hedder hulabula-land

Dansk Folkepartis Martin Henriksen kender ikke noget land, der hedder hulabula

Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti bryder sig ikke om sin byrådskollegas brug af ordet 'hulabula-land'. (Foto: Krestine Havemann/Polfoto)
Martin Henriksen fra Dansk Folkeparti bryder sig ikke om sin byrådskollegas brug af ordet 'hulabula-land'. (Foto: Krestine Havemann/Polfoto)
Annonce:
Følg Politik

Udlændinge- og integrationsordfører for Dansk Folkeparti, Martin Henriksen, tager kraftig afstand fra DF byrådsmedlem og borgmesterkandidat Holger Gorm Petersens brug af ordet 'hulabula-lande'.

Ordet blev brugt i forbindelse med en debat om, hvorvidt indvandrere uden dansk statsborgerskab skal have frataget stemmeretten til lokalvalg.

- Hvis jeg flyttede til et hulabula-land i Afrika, ville jeg da heller ikke være i stand til med det samme at tage stilling til politiske spørgsmål og deltage i en valghandling. Som indvandrer og ny i et land har man da travlt med en masse andre ting end politik, siger han til Lokalavisen Budstikken Vejle.

DF-politiker: Ikke vestlige lande er hulabula

Klodset bemærkning
Det får Dansk Folkepartis Martin Henriksen af stolen.

Kæden hopper ifølge ordføreren af for byrådsmedlemmet, når han bruger den knapt den knapt så anerkendte geografiske betegnelse ’hulabula-lande’.

Annonce:

- Det er en uheldig og lidt klodset bemærkning. Der er ikke noget, der hedder hulabula-lande. Der er ikke nogen grund til, at man betegner andre lande på den måde, siger han til ekstrabladet.dk

Han er dog enig i selve budskabet i det, Holger Gorm Petersen har sagt.

- Substansen i det, han siger – at man skal være dansk statsborger for at stemme til kommunalvalg - er jeg enig i, siger ordføreren.

Martin Henriksen er samtidig ærgerlig over udtalelsen, fordi han mener, det fjerner fokus fra den egentlige debat om hvorvidt invandrere uden dansk statsborgerskab skal kunne stemme til kommunalvalg. I forvejen kan de ikke stemme til folketingsvalg.

- Debatten handler om, at vi i Dansk Folkeparti synes, at når man har den regel, at man skal være dansk statsborger for at stemme til folketingsvalg, så skal man også være dansk statsborger for at stemme til kommunalvalg og regionalvalg, siger han.

DF-politiker: Begræns indvandreres stemmeret

Kompromisforslag
- Der er jo ikke opbakning i Folketinget for, at man skal være dansk statsborger for at stemme til kommunalvalg. Derfor vil vi fremsætte et kompromisforslag om, at man i det mindste skal bestå en danskprøve, så man har en forudsætning for at følge med i debatten og tage politisk stilling, siger Martin Henriksen.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
BREAKINGBREAKING
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
Hvis Mette går, bør der udskrives valg
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: