Annonce:
Annonce:

DF-politiker: Begræns indvandreres stemmeret

Indvandreres ret til at stemme ved kommunalvalg skal begrænses, mener DF's borgmesterkandidat i Vejle

(Foto: Mogens Skou)
(Foto: Mogens Skou)
Annonce:
Følg Politik

Det skal være slut med, at indvandre har stemmeret ved kommunalvalget - kun danske statsborgere skal have lov til at sætte et kryds. Det foreslår Dansk Folkepartis borgmesterkandidat i Vejle, Holger Gorm Petersen, som vil begrænse indvandreres ret til at deltage i kommunalvalget, skriver Lokalavisen Budstikken Vejle.

- For at stemme ved folketingsvalget skal man være dansk statsborger. Det behøver man ikke at være for at stemme ved kommunalvalget. Dét giver ingen mening, siger Holger Gorm Petersen til lokalavisen.

Han foreslår, at indvandreres ret til at stemme skal være ens ved kommunalvalg og folketingsvalg.

- Det giver ingen mening, at indvandrere kan opnå stemmeret ved kommunalvalget så hurtigt, som det er tilfældet i dag, siger Holger Gorm Petersen, som er medlem af Vejles byråd.

Hulabula-land
I dag kan indvandrere stemme ved kommunal- og regionalvalg, så snart de har fast bopæl i Danmark. Hvis man kommer fra et land uden for EU eller uden for Norden, skal man dog have boet i Danmark i fire år.

- Det vil sige, at en udlænding, der har været her i meget kort tid, kan stemme. Faktisk allerede fra dag ét. Statistikken viser, at ikke ret mange indvandrere stemmer - og det kan jeg godt forstå, siger Holger Gorm Petersen:

- Hvis jeg flyttede til et hulabula-land i Afrika, ville jeg da heller ikke være i stand til med det samme at tage stilling til politiske spørgsmål og deltage i en valghandling. Som indvandrer og ny i et land har man da travlt med en masse andre ting end politik.

Annonce:
Annonce:
Annonce:
Annonce:
Ubegrænset Sport
Ekstra Bladet
Så løber du aldrig tør
79
,-
/md.
Annonce:
En formand, der gør, hvad der bliver sagt
Annonce:
Annonce:
Spar med
Det kan du spare
Elpris lige nu
Vestdanmark
-
kr. pr. kWh*
Østdanmark
-
kr. pr. kWh*
Annonce:
Annonce: