Svensk statsminister: It-kyndige unge ændrer samfundet

De unge, der opfatter pc'er og andet it-udstyr som noget helt naturligt, har mulighed for at ændre samfundet

Det er teenagere, der er dagens it-eksperter. Det er en af de svenske erfaringer, som blev drøftet, da nordiske og baltiske statsministre mødtes i Letlands hovedstad Riga torsdag for at drøfte grøn økonomi og digitale kløfter.

Blandt dem, der bakker op om påstanden er Sveriges statsminister, Fredrik Reinfeldt.

- Kritikere taler om teenagere, der sidder indendørs og spiller dataspil, men pointen her er, at disse unge samtidig lærer en masse. Som ingen anden generation før dem vil de have et naturligt forhold til brug af pc'er og andet it-udstyr, siger Fredrik Reinfeldt og tilføjer:

- Det giver dem mulighed for at ændre samfundet.

Det var fra begyndelsen den britiske premierminister David Cameron, der tog initiativet til Northern Future Forum som et mødested for lande inden for og uden for EU med et "nordeuropæisk" perspektiv på fremtidens europæiske samarbejde.

Cameron var også til stede i Riga og deltog aktivt med stor energi i de mange seminarer om, hvordan grøn økonomi kan realiseres, og hvad man skal gøre for at undgå at opbygge et digitalt klassesamfund.

- Der er ikke blevet fremsat nogen konkrete forslag, men det er heller ikke meningen. Jeg synes, at det er et interessant forum, hvor politikere, eksperter og iværksættere kan drøfte fremtidens vigtige udfordringer i en utvungen form, siger Reinfeldt.

Den svenske statsminister ønskede ikke at komme ind på, om han havde talt med sin britiske kollega om Storbritanniens stadig mere kritiske holdning til EU. Men det fremgik, at en britisk udtrædelse af EU ikke er en ønsket fremtid.

- Vi har talt om det tidligere. Man må have respekt for diskussionen, men det er af vital interesse for Sverige og Europa, at briterne bliver i EU. Jeg tolker Camerons initiativ som en måde at muliggøre det på, siger Reinfeldt.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere