Regeringen springer ikke på Løkkes byrdestop

Økonomiminister Margrethe Vestager er ikke parat til at sige ja til Venstres krav om et byrdestop

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) giver intet klart svar på, om regeringen er klar til at gå med på Venstres hovedkrav i forbindelse med de kommende forhandlinger om en vækstplan.

Efter torsdag aftens første møde om planen, der skal skabe job og sætte gang i væksten,

var hun i hvert fald ikke parat til at skærpe retorikken i forhold til Venstres krav om en bindende aftale om et byrdestop for erhvervslivet i den resterende del af valgperioden.

- Ro og stabilitet er jo det, der er brug for. Der er ikke brug for mere bureaukrati og stivsindede regler, siger Margrethe Vestager, uden at ville snakke bindende aftale.

- Det, der er det væsentligste signal fra regeringens side, er jo ro og stabilitet og fokus på at drive virksomhed og skabe arbejdspladser. Det er det klare signal, regeringen har sendt, siger hun.

Venstre og regeringen er dog på linje i forhold til store dele af aftalens indhold. Blandt andet andet i forhold til at hente penge ved en reform af SU-systemet og en kontanthjælpsreform. Og bruge pengene på blandt andet at sænke selskabsskatten.

Og det glæder finansminister Bjarne Corydon (S):

- Vi har lagt en helt omfattende plan frem. Venstre er jo vores politiske modstander, men vi tager da positivt imod, at de gerne vil drøfte det her og gå i dybden med det. Og det står vi til rådighed for, siger Corydon.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere