Enhedslisten melder sig reelt ud af vækstplanen

Enhedslisten vil ikke spare på kontanthjælp og SU, og afviser lav selskabsskat før møde om vækstpakke

Enhedslisten forlader formentlig forhandlingerne om regeringens vækstplan allerede efter torsdagens første møde med finansminister Bjarne Corydon (S).

For blandt partiets syv hovedkrav er et nej til at spare på SU og kontanthjælp samt nej til at sænke selskabsskatten fra 25 til 22 procent.

- Jeg vil gerne give en garanti for, at Enhedslisten aldrig nogensinde lægger stemmer til at stjæle fra studerende og arbejdsløse for at gøre aktionærerne i de store selskaber rigere, siger Enhedslistens politiske ordfører, Johanne Schmidt-Nielsen, i en pressemeddelelse før forhandlingerne.

Liste Ø kræver en offentlig vækst på mindst 0,8 procent af bruttonationalproduktet BNP og afviser at skære to milliarder kroner i kommunernes drift. Samtidig skal kommunernes anlægsloft sløjfes.

Endvidere kræver partiet, at dagpengesystemet skal sikre større tryghed for ledige.

Enhedslisten betaler sine krav ved at spare fire milliarder kroner, fordi selskabsskatten ikke sænkes. Flere offentlige job betales ved at skærpe beskatningen af Nordsøolien, som regeringen har opgivet i sin vækstpakke, forklarer Johanne Schmidt-Nielsen.

- Vi vil gerne give regeringen et valg. Helle Thorning kan gennemføre sin usolidariske nedskæringspakke med højrefløjen og tage penge fra de arbejdsløse, de studerende og velfærden og forgylde virksomheder og aktionærer.

- Eller de kan tage forringelserne af bordet og gennemføre den politik, som regeringen gik til valg på til fordel for velfærden, de arbejdsløse og miljøet, siger Enhedslistens politiske ordfører.

Hun opfordrer fagbevægelsen og utilfredse socialdemokrater og SF’ere til at lægge pres på regeringen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere