Eksperter om SF-formand: Hun laver for mange fodfejl

Vilhelmsen har ikke levet op til sin rolle, men SF vil nærmere opleve en stille forblødning end et stort brag

Anette Vilhelmsen har lavet for mange unødvendige fejl. Foto: Jens Dresling
Anette Vilhelmsen har lavet for mange unødvendige fejl. Foto: Jens Dresling

En jævn præstation med en del fodfejl.

Sådan vurderer politisk kommentator Hans Engell Annette Vilhelmsens første tid som formand i SF.

- I betragtning af at hun var det uventede valg, at hun kun har været kort tid på Christiansborg og aldrig har siddet i regering, har hun klaret sig meget jævnt, siger han til Ritzau.

Dog har hun begået en række fejl, som en minister på hendes niveau burde kunne undgå.

Læs også:

Se også: Vælgerkrav: SF ud af regeringen

- Interviewet med Kjerteminde Avis, at hun ikke deltager, når regeringens vækstplan præsenteres, en stribe udtalelser der har vist usikkerhed, og at hun blev valgt på grundlag af politiske løfter, der ikke er blevet indfriet, siger Engell.

Politisk ekspert Hans Mortensen er enig og beskriver tiden som et forfærdeligt tomult:

- Hun har ikke været i stand til at kommunikere en klar SF-linje og til at markere sig som en stærk modspiller til de andre regeringspartier.

Har ikke levet op til forventningerne
- Hun har været formand i en tid, hvor det nærmest er gået endnu værre, hvor man har måttet sluge mange kameler og træffe ubehagelige beslutninger. Det er ikke gået voldsomt godt for hende, og hun har ikke været en ørn til at kommunikere.

Vilhelmsens fordel er til gengæld hendes ro og selvironi, mener både Mortensen og Engell, der roser hende for ikke at virke panikslagen og for at erkende, at også hun kan begå fejl.

- Hun har skabt ro og en fornemmelse af, at man er med på holdet og bliver lyttet til i partiet, siger Mortensen.

Dog ligger hendes største udfordring forude ifølge Engell:

- Hun har ikke skrevet én kronik eller holdt én tale, hvor hun har lagt linen for, hvad hun vil som formand. Hun har slet ikke levet op til forventningerne, og hun har ikke indfriet et eneste af valgløfterne.

Mortensen mener ikke, at Vilhelmsen har givet SF det boost, en ny formand skal give et parti, men understreger, at forventningerne nok var urealistisk høje og bundede i et håb om bedre tider. Dog tror han ikke, at de forlader regeringen:

- De vil opleve en stille blødning, hvor de taber vælgere, folk melder sig ud og holder op med at være aktive. En stille forblødning nærmere end et stort brag.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere