Lykketoft: Drop sammenligningen med min politik, Helle

Mogens Lykketoft langer endnu en gang ud efter regeringens økonomiske politik. Denne gang vil han ikke have Thorning til at sammenligne egne selskabsskattelettelser med Lykketofts fra 90'erne.

Lykketoft vil have Helle til at droppe sammenligningen mellem hendes selskabsskattelettelser og Lykktofts egne fra 90'erne. (Foto: Jens Dresling)
Lykketoft vil have Helle til at droppe sammenligningen mellem hendes selskabsskattelettelser og Lykktofts egne fra 90'erne. (Foto: Jens Dresling)

S-koryfæet Mogens Lykketoft er ifølge Politiken endnu en gang på krigsstien ift. SRSF-regeringens økonomiske politik.

Folketingets formand er tilsyneladende utilfreds med, at regeringen - herunder statsminister Helle Thorning-Schmidt - sammenligner de stærkt omdiskuterede selskabsskattelettelser fra Vækstplan DK med SR-regeringens skattelettelser for erhvervslivet i 90'erne.

- Forskellen til 1990'erne er, at dengang blev nedsættelsen af selskabsskatteprocenten helt og fuldt finansieret af udvidelse af virksomhedernes skattebase via fradragsbegrænsning og lukning af skattehuller, påpeger Mogens Lykketoft om perioden, da han selv var finansminister.

Læs Også:

Se også: Vækstplanen får uroen i SF til at brede sig

Forskellen er altså ifølge Lykketoft, at selskabsskattelettelserne under den forrige regering var selvfinansierede, da firmaerne samlet set ville spytte mere i statskassen, fordi deres fradrag blev begrænset og skattehuller lukket.

På tirsdagens gruppemøde i partiet gjorde Lykketoft ifølge Politikens oplysninger opmærksom denne forskel og frabad sig ifølge avisens oplysninger sammenligningen.

Det sker efter, at bl.a. Helle Thorning-Schmidt har brugt sammenligningen af de to S-regeringers selskabsskattelettelser som et eksempel på, at det sagtens kan være socialdemokratisk politik at lette erhvervsskatter.

Læs Også:

Se også: SF-profil: Skattelettelser til virksomheder er ikke SF-politik

- Vi sænkede selskabsskatten i 1990' erne; det er ikke nyt for socialdemokrater at gøre det, lød det således fra Helle Thorning-Schmidt i TV-avisen i tirsdags.

Det er anden gang på få uger, at Lykketofts kritik af regeringens økonomiske politik kommer frem i offentligheden. Senest skete det i januar, da Ekstra Bladet kunne fortælle, hvordan Lykketoft såede alvorlig tvivl om regeringens skattereform, der ellers skulle sætte gang i hjulene og skabe tusinder af job allerede i år.

– I den aktuelle konjunktursituation er der ikke belæg for, at skattelettelser får folk til at arbejde mere. Når folk er bange for at miste jobbet, hjælper skattelettelser ikke, sagde Mogens Lykketoft dengang til Ekstra Bladet.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere