Her er beviset: Barfoeds højre hånd skaffede ham lejlighed

Lars Barfoeds konservative venner har været dybt involveret i hans bolig-kup, viser redegørelse

Lars Barfoed (Foto: Jakob Jørgensen)
Lars Barfoed (Foto: Jakob Jørgensen)

En vennetjeneste.

Det var sådan, den konservative formand Lars Barfoed fik sin nyrenoverede lejlighed på Frederiksberg.

Læs:

Se også: Fik fed lejlighed under skilsmissen: Barfoeds boligstinker

En redegørelse fra PrivatBo, der administrerer lejligheden, beskriver nu det præcise forløb, der førte til, at Barfoed kunne overtage den omstridte lejlighed på 114 kvadratmeter på Frederiksberg d. 15. december sidste år foran næsen på børnefamilier og andre boligtrængende på Frederiksberg.

Af denne redegørelse fremgår det klart og tydeligt, at netværket omkring Lars Barfoed har spillet en central rolle i K-formandens bolig-kup.

Netværket består af:

- Martin Dahl, nuværende generalsekretær hos de konservative og tidligere formand for Frederiksberg Boligfond, der ejer lejligheden.

- Claus Wagenblast-Franck, lokalformand for de konservative på Frederiksberg og bestyrelsesmedlem i Frederiksberg Boligfond.

- Alfred Grinderslev, formand for Frederiksberg Boligfond og erklæret konservativ.

I redegørelsen står der under datoen d. 25.10. 2012:

'Den første kontakt kommer fra Det Konservative Folkepartis generalsekretær, Martin Dahl. Han ringer – på vegne af Lars Barfoed – til den lokale vælgerforeningsformand på Frederiksberg, Claus Wagenblast-Franck, som er medlem af Frederiksberg Boligfonds bestyrelse.'

'Claus W.-F. ringer herefter til formanden for Frederiksberg Boligfond (FB), Alfred Grinderslev, der kontakter sit netværk på Frederiksberg: Alfred G. indvilliger i at undersøge, om det vil være muligt, at en af de lejligheder i Frederiksberg Boligfond, hvor der på grund af en høj husleje ofte ikke er den store interesse (det vil sige de nyrenoverede, såkaldte ”§ 5, stk. 2-lejligheder”) kunne være en mulighed.'

Fandt lejlighed til Barfoed
Herefter beskriver redegørelsen, hvordan PrivatBo melder retur, at man har to ledige lejligheder, der kunne være interessante for Barfoed. Den ene af disse ender Lars Barfoed med at erhverve sig allerede d. 29. november. Vel at mærke uden at den - mod enhver sædvane - på noget tidspunkt har været lagt offentlig ud på PrivatBos hjemmeside eller på den store boligside boligportal.dk.

Læs:

Se også: Bombe i Barfoeds boligsag: Hans lejlighed var aldrig i udbud

Og hvad værre er: Lejligheden har ikke engang været tilbudt til personerne på Frederiksberg Boligfonds eksterne venteliste, hvor man kun kan blive skrevet op, hvis man bor på Frederiksberg. Det fortæller firmaets adm. direktør, Kirsten Thøgersen, til ekstrabladet.dk. Det er også stik imod sædvanen i Frederiksberg Boligfond.

Her er forklaringen fra Kirsten Thøgersen, at man med en tilsvarende lejlighed kort forinden havde forsøgt at leje via ventelisterne, men uden held. Derfor mente man ikke, at det var nødvendigt at følge den almindelige procedure ift. Lars Barfoeds lejlighed:

- Men jeg spørger specifikt om, hvorvidt Lars Barfoeds lejlighed på samme vis som den anden bliver slået op på den eksterne venteliste, som jeres retningslinjer klart foreskriver? Er den her lejlighed, som Lars Barfoed får, nogensinde slået op på den eksterne venteliste?

- Nej, det er den ikke. Og det er fordi vi træffer den beslutning med baggrund i det forløb, som vi havde med den tilsvarende lejlighed, som både prismæssigt osv. er ens, at vi ikke vil skrive ud til en hel masse på ventelisten en uge efter, vi lige har skrevet til dem, siger Kirsten Thøgersen og fortsætter:

- Fordi så tænker de: ’Hvad Søren, kan de ikke forstå inde i PrivatBo, at vi ikke er interesserede?’ Rent faktisk kunne vi risikere at ulejlige disse mennesker ganske unødigt

- Da vi talte med Alfred Grinderslev for et par uger siden, sagde han: ’Begge lejligheder bliver tilbudt skriftligt til intern og ekstern venteliste. Ingen er interesserede på de ventelister.’ Det er jo så ikke korrekt, kan vi forstå på det, du fortæller nu?

- Nej, men jeg må vende det om og sige, at vi har skrevet til de 29 qua den første lejlighed. Skal vi skrive til de samme 29 en uge senere? Vi skal jo også passe på, at der ikke går administration i det her i en ganske unødig grad. Vi har altså et ansvar over for fondens økonomi, så vi lejer hurtigt og godt ud. Det er jo den anden vinkel, lyder det fra direktøren i PrivatBo.

Boligformanden Alfred Grinderslev har som beskrevet ellers flere gange offentligt hævdet, at Barfoeds lejlighed var blevet tilbudt til de Frederiksberg-borgere, der står på boligfonden venteliste, der i øvrigt har været lukket for opskrivning i flere år.

Læs:

Se også: Alenemor kunne ikke få Barfoeds lejlighed

Læs:

Se også: Allan blev snydt af Barfoeds boligkup

ekstrabladet.dk arbejder på at få en kommentar fra Martin Dahl, Lars Barfoed og Alfred Grinderslev.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere