Joachim B. efter kontanthjælpsfilm: Danskerne er til grin

Vi bakker op om et helt forkert system, mener Joachim B. Olsen efter film om ung mand, der fik kontanthjælp efter selv at have sagt sit arbejde op

Joachim B. Olsen er - igen - karsk i sin kritik af det danske kontanthjælpssystem. (Foto: Jens Dresling)
Joachim B. Olsen er - igen - karsk i sin kritik af det danske kontanthjælpssystem. (Foto: Jens Dresling)

Liberal Alliances arbejdsmarkedsordfører mener, at den almindelige dansker står tilbage med en lang næse efter den iscenesatte dokumentarfilm om en ung, veluddannet mand, der uden videre kunne få kontanthjælp i Københavns kommune - uagtet at han selv havde sagt sit job op.

- Sådan en historie bekræfter mig i, at den almindelige dansker er til grin, fordi han vil bakke op om kontanthjælpssystemet ved at indvillige i at betale en høj skat for at kunne sikre mennesker en god og ordentlig tilværelse, hvis de står til rådighed for arbejdsmarkedet, men ikke kan få et job, siger Joachim B. Olsen til ekstrabladet.dk og fortsætter:

- Men sådan en historie her viser jo netop, at det slet ikke er, hvad danskerne betaler til. De betaler til et system, der laver alt mulig andet – et meget dyrt system. Det er helt forkert i mine øjne.

- Når du siger, at den almindelige dansker er til grin, mener du så, at det gælder for vælgere fra den yderste venstrefløj og hele vejen over midten; efter både de konservative og Venstre i dag siger, at jeres forslag om at nedsætte kontanthjælpen og indføre kontanthjælpslån er at gå for langt?

- Det viser i hvert fald, at der ikke er bred opbakning til at nedsætte verdens højeste kontanthjælp. Det kan godt være – efter sådan en historie her – at bl.a. Venstre og Konservative siger, at det også er for galt. Og at nu skal der gøres noget. Men når det kommer til stykket, hvad er de så egentlig parate til at gøre? Det bliver ikke til noget.

Læs Også:

Se også: Hellerup-dreng fik kontanthjælp på 1. klasse

Tror du overhovedet sådan en gimmick er repræsentativ for kontanthjælpssystemet generelt?

- Det er langt fra en enlig svale. Det er jeg sikker på. Og Danmarks Statistik bekræfter jo også, at en tredjedel af de stærkeste kontanthjælpsmodtager – som ham her må siges at være – rent faktisk ikke står til rådighed for arbejdsmarkedet. Det er meget, meget problematisk, lyder det fra Joachim B. Olsen.

- Jeg er også blevet personligt kontaktet af flere socialrådgivere bl.a., som fortæller om de her problemer. Så det er en fejl at tro, at formanden for Socialrådgiverne, Majbrit Berlau, udtaler sig på alles vegne, siger politikeren, som også roser skaberne af den korte dokumentarfilm.

- Jeg vil godt sige, at det er vigtigt, at de her drenge laver sådan en gimmick – for det er det selvfølgelig. Men det er det, der skal til for at sætte fokus på det her problem.

Medlem af LA's Ungdom
I mini-tv-dokumentar, der i dag lægges ud på YouTube, viser de fire filmmagere, hvor nemt en af dem fik adgang til kontanthjælp fra et jobcenter i Københavns Kommune.

En af de unge filmskabere, Max Cantor, er medlem af Liberal Alliances ungdom, mens de andre tre enten betegner sig selv som liberale eller til venstre for midten.

Køb Ekstra Bladet i dag eller eBladet her på siden og læs hele historien.

Har Joachim B. Olsen ret i sin kritik af danskernes opbakning til kontanthjælpssystemet?

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere