Valgforsker: Boligsagen er gift for Barfoed

Hvis sagen om konservativt kammerateri fæstner sig i vælgernes hukommelse, kan Lars Barfoed være på vej ud af politik, mener valgforsker

(Foto: Magnus Holm/Polfoto)
(Foto: Magnus Holm/Polfoto)

Sagen om mistanke om kammerateri i forbindelse med Barfoeds bolig-kup på Frederiksberg kan få fatale konsekvenser for Lars Barfoeds politiske fremtid.

Læs:

Se også: Bombe i Barfoeds boligsag: Hans lejlighed var aldrig i udbud

Det vurderer valgforsker og lektor ved Syddansk Universitet Robert Klemmensen.

Lars Barfoed er opstillet på Frederiksberg, der længe har stået som en af de konservative højborge. Men det er også på Frederiksberg, han er under mistanke for at have erhvervet en bolig på favorable vilkår.

- Det kan være gift. Nogle gange skal magten skifte hænder, for at man kan få renset ud. Det kan være det, der skal ske her. Der er ikke noget, der tyder på, at Det Konservative Folkeparti ligger midt i en opgangsbølge, så de skal forberede sig på, at det her kan ende rigtig galt. Det er en vanskelig situation, som manden er fanget i, siger Robert Klemmensen til ekstrabladet.dk.

Krise på Frederiksberg
Der er således risiko for, at Barfoeds problemer munder ud i, at kommunalvalget på Frederiksberg senere i år fejler for de konservative, og så kan formanden hurtigt vise sig at være fortid på posten, mener forskeren.

- De dage er overstået, hvor der var absolut flertal for Det Konservative Folkeparti på Frederiksberg, og hvor man kun havde andre på slæb, fordi man ville vise storsind. Det med at miste borgmesterposter rundt omkring, er noget, der truer partiets organisation og i sidste ende også eksistensberettigelse.

- Der er så meget symbolik i at vinde Frederiksberg. Det er en kommune, der altid har været konservativ. At tabe den vil gøre ondt langt ind i den konservative selvforståelse. Så må man begynde at stille spørgsmålstegn ved, om Lars Barfoed er den rigtige mand, siger Robert Klemmensen.

Læs også:

Se også: Barfoeds boligsag: Nu skal der rulle hoveder

Læs også:

Se også: Total forvirring om Barfoeds bolig-kup

Kommunalvalg er første test
Kommunalvalget er kun ni måneder ude i fremtiden, og det bliver ifølge forskeren den første test på vælgernes tillid. Og det kan blive en hård omgang for paritet, mener Robert Klemmensen.

- De skal være glade, hvis de beholder halvdelen af deres borgmesterposter ved kommunalvalget, og det er mere end en teoretisk mulighed, at de konservative mister magten på Fredriksberg. Man har så to år til folketingsvalget, og mit bedste bud er, at man får endnu en lussing her, hvis man ikke handler hurtigt, siger han.

Robert Klemmensen mener, at det hele ser ud til at sejle i partiet. Og Barfoeds bolig-sag flugter ikke just med den pæne og ordentlige konservative selvforståelse.

- Det, der står tilbage, er et overordnet billede af noget, der ikke kører. Det, vælgerne husker, er, at det går bare ikke i Det Konservative Folkeparti. Det er en skævert, som gør ondt, for de konservative er nogle, der opfatter sig selv som ordentlige mennesker med styr på økonomi og moral. Det står for skud nu, siger Robert Klemmensen.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere