Engell om offensive Løkke: Han vil gøre livet surt for Helle og co

Lars Løkkes krav før forhandlingerne om en vækstpakke har til hensigt at stille regeringen i et dilemma, mener Hans Engell

Hans Engell (tv) mener, at Lars Løkkes krav om byrdestop i forhold til erhvervslivet skal gøre livet surt regeringen. (Foto: Jan Unger og Mogens Flindt)
Hans Engell (tv) mener, at Lars Løkkes krav om byrdestop i forhold til erhvervslivet skal gøre livet surt regeringen. (Foto: Jan Unger og Mogens Flindt)

- Han vil gøre livet surt for regeringen.

Ifølge ekstrabladet.dk's politiske kommentator, Hans Engell, er Lars Løkke Rasmussen netop nu på en mission.

Venstres formand har rejst sig fra hængekøjen og er kommet med et klokkeklart krav til Helle Thorning og co. forud for de kommende forhandlinger om en vækstpakke, der skal styrke erhvervslivets konkurrenceevne: Der skal ikke pålægges flere byrder på erhvervslivet i resten af denne valgperiode i form af nye skatter og afgifter.

Læs:

Se også: Løkke vil totalfrede erhvervslivet frem til næste valg

Dermed stiller Løkke regeringen i et vanskeligt dilemma, mener Hans Engell.

- Enten skal regeringen finde sig i byrdestoppet, som betyder, at den virkelig vil blive uvenner med Enhedslisten. Så binder den sig til at lave aftaler med Venstre resten af valgperioden.

- Den anden mulighed er, at regeringen siger nej til byrdestoppet. Så vil Løkke kunne sige til erhvervslivet: 'Der kan I bare se: Regeringen lover jer guld og grønne skove, men når det kommer til stykket, så vil der komme en finanslov med en masse skatter og afgifter sammen med Enhedslisten', siger Hans Engell til ekstrabladet.dk.

Gift for SF
Engell peger på, at de radikale og Socialdemokraterne nok skal tage pænt imod Løkkes krav. I forhold til SF forholder det sig imidlertid ganske anderledes, vurderer den politiske kommentator.

- For SF er det en giftig sag. SF kan ikke holde sig til at binde sig til Venstre i resten af valgperioden, siger Hans Engell.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere