Konservative om Løkkes vækstplaner: Det er uambitiøst

Skatter og afgifter må og skal ned, så erhvervslivet kan skabe flere arbejdspladser, mener oppositionspartiet

Lars Løkke Rasmussens (V) krav om, at regeringen fremover må frede danske virksomheder for nye skatter og afgifter, møder hård kritik fra de Konservative:

- Løkke er uambitiøs, hans krav er alt for slappe, lyder det fra partiets finansordfører, Mike Legarth.

- Det er afgørende, at både skatter og afgifter bliver sat ned. Det skal være billigere at drive virksomhed i Danmark, ellers kan erhvervslivet ikke skabe nye job, mener Legarth.

Venstres formand kræver i mandagens udgave af Politiken, at erhvervslivet ikke bliver pålagt nye skatter og afgifter indtil næste folketingsvalg.

Meldingen kommer forud for de kommende forhandlinger om en vækstpakke, der har til formål at styrke dansk erhvervslivs konkurrenceevne.

SRSF-regeringen har flere gange indført nye skatter og senere trukket dem tilbage igen. Blandt andet skattestigningen til udlandsdanskere og sukkerafgiften.

Mens økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager er positiv over for Lars Løkke Rasmussens krav, så får vækstplanerne en lussing af Enhedslisten.

- Det vil være ufatteligt dumt på den måde at give Venstre fuldstændig magt over den økonomiske politik, siger gruppeformand for regeringens støtteparti, Per Clausen, til Politiken.

- Regeringen gør det selvfølgelig vanskeligere for sig selv at lave en finanslov med os, hvis den lader Venstre diktere, hvor pengene skal komme fra, tilføjer han.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere