Løkke klar med tilbud til regeringen

Lars Løkke Rasmussen er hoppet ud af hængekøjen og er klar med et forslag til regeringen

(Foto: Niels Hougaard)
(Foto: Niels Hougaard)

Løkke vil totalfrede erhvervsliv frem til valg

Danske virksomheder skal have udstedt en klokkeklar garanti mod, at der indføres nye skatter og afgifter de kommende 30 måneder frem til næste folketingsvalg.

Sådan lyder kravet fra Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, der for første gang formulerer sit partis hovedprioriteter forud for de kommende forhandlinger om en vækstpakke, der skal styrke konkurrenceevnen i dansk erhvervsliv.

Det skriver Politiken mandag.

- Hvis der skal være perspektiv i sådan en pakke, er vi nødt til at koble den med et parlamentarisk håndslag på at frede dansk erhvervsliv resten af valgperioden. Der findes ikke de milliarder, som kan løse alting med et fingerknips i foråret 2013. Derfor er der brug for en forpligtelse, når man forlader mødelokalet, siger Lars Løkke Rasmussen til Politiken.

Han harcelerer kraftigt mod, at regeringen ifølge ham skiftevis fylder på og fjerner byrder fra erhvervslivet.

- Vi er nødt til at få den zigzagkurs adresseret i dette forløb. Det må ikke gentage sig, at der kommer nye byrder på igen, når regeringen skal lave finanslov med Enhedslisten. Så får pakken ikke den effekt, den skal have, siger Lars Løkke Rasmussen til Politiken.

Økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager (R) vil ikke stille sig i vejen for ønsket om tryghed hos virksomhederne:

- Den hånd har statsministeren jo allerede rakt frem. Der skal være den stabilitet, at der ikke bliver indført nye skatter og afgifter, som belaster erhvervene. Jeg er klar til at diskutere formuleringer - det skal ikke komme an på det, siger Margrethe Vestager til Politiken.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere