Politiske afhoppere i to ud af tre byråd

137 lokalpolitikere i landets byråd har skiftet partibogen ud i de seneste tre år, viser en ny undersøgelse

Siden sidste valg til landets byråd og kommunalbestyrelse har 137 lokalpolitikere i 66 kommuner skiftet partibogen ud eller er blevet løsgængere. Det svarer til knap seks procent af alle indvalgte ved kommunalvalget i 2009.

Det viser en undersøgelse, som avisen Kommunen har foretaget.

Syddjurs Kommune topper listen med seks partihoppere, men bliver fulgt tæt af henholdsvis Slagelse og Nordfyns kommuner med hver fem partiskift.

Kommunalforsker og forskningschef Roger Buch ved Danmarks Medie- og Journalisthøjskole siger, at det er nemmere at skifte parti lokalt, fordi det partipolitiske og ideologiske ikke fylder nær så meget som på landsplan.

- Det kan være et spørgsmål om, hvor man bevarer de gode udvalgsposter eller et løfte om et udvalg efter et valg. Det kan være en vigtig handelsvare i kommunalpolitik, siger Roger Buch til Kommunen.

Sammenlignes antallet med Folketinget er det mange og langt fra niveauet i landets parlament.

Ud af de 137 lokalpolitikere har lidt over en tredjedel foreløbig valgt at være løsgængere, mens 21 har skiftet til Socialdemokraterne, 20 til Venstre, otte til De Konservative, mens 14 har meldt sig ind i en lokalliste.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere