Rejs til Afrika!

Bandeleder Abdalla er på tålt ophold i Danmark og kan ikke sendes hjem - men der er et helt kontinent, hvor han kan rejse til, siger Venstres retsordfører

(Foto: Folketingets tv).
(Foto: Folketingets tv).
Følg Politik

- Han står og klynker ved porten ind til Center Sandholm og siger, at det ville være bedre i fængslet. Men jeg synes han burde se at rejse til Afrika.

Venstres retsordfører Inger Støjberg er rasende over, at Danmark hver dag bruger 19.000 kr. på en kriminel bandeleder, som er på tålt ophold. Han er nemlig så farlig, at han skal passes op af to vagter hver eneste dag.

Hun ved godt, at han ikke kan sendes hjem, når han er på tålt ophold.

LÆS MERE:

Bandeleder koster 19.000 kr. - om dagen

- Men der er jo ingen der siger, at han skal flytte til sit hjemland. Jeg synes, han skulle tage at prøve lykken et andet sted – der er et helt afrikansk kontinent hvor han sikkert kan finde ophold, siger hun.

- Det er helt afgørende, at tålt ophold skal være så utåleligt som muligt. Det er en dybt kriminel mand. Hver eneste gang, han begår noget kriminelt, skal der slås hårdt ned, og de muligheder for at fængsle ham, skal bruges, siger Inger Støjberg.

Også Dansk Folkeparti er rasende over sagen.

Det glade vanvid
- Det er det glade vanvid. Fuldstændig sindssygt og forrykt. Og enten skal han smides ud af landet med det samme, og hvis regeringen ikke mener, at de kan smide ham ud, så må de ganske enkelt frihedsberøve ham. Denne praksis bør ophøre. Alt andet skriger til himlen, siger DF's retsordfører Martin Henriksen.

Han fortæller, at justitsminister Morten Bødskov (S) allerede er kaldt i samråd den 21. februar om udvisningsreglerne og at Dansk Folkeparti her vil diskutere reglerne, så Danmark kan indføre den nødvendige lovgivning for at stoppe det glade vanvid.

Ingen løsning
Men der er tilsyneladende lang vej endnu. I hvert fald ser regeringspartiet Socialdemokraterne ikke nogen løsning på problemet.

- Det er svært for os at gøre noget ved situationen i de forskellige lande, som de kriminelle er udvist til. Jeg har ikke en løsning på det, siger partiets retsordfører Ole Hækkerup.

- Jeg kan godt forstå, han gerne vil ud af asylcenteret. Han burde begynde at opføre sig ordentlig, så kunne det være - når han har opført sig som et englebarn i årevis- at han den personlige overvågning af ham kunne blive neddroslet, siger Ole Hækkerup.

Heller ikke hos SF ligger løsningen lige for.

- Når det kan lade sig gøre at udvise de her mennesker, vil de også blive det. Men lige nu er vi altså forhindret af internationale konventioner og det er vi nødt til at respektere, siger partiets retsordfører, Karina Lorentzen, der også er formand for Folketingets Retsudvalg.

Hun peger dog på, at der er sat penge af til adskillelse af kriminelle og almindelige asylansøgere på centrene i den kommende asyllov.

Mere fra Ekstra Bladet+

Vi kan ikke have en rigspolitichef, der lyver

Udforsk Ekstra Bladet+

Hvilke nyheder skal vi vise her?

Med en gratis bruger kan du selv vælge!
Så er du altid opdateret på lige præcis det, der interesserer dig. Læs mere

Brugervilkår - Har du en bruger? Log ind

LIGE NU