Barfoeds boligsag: Nu skal der rulle hoveder

Et bestyrelsesmedlem kræver nu, at boligfondens formand tager sin afgang

Balladen fortsætter om Lars Barfoeds lejlighed (Foto: Cathringe Ertmann / Polfoto)
Balladen fortsætter om Lars Barfoeds lejlighed (Foto: Cathringe Ertmann / Polfoto)

Det skal have alvorlige konsekvenser, at den konservative formand, Lars Barfoed, har skaffet sig en Frederiksberg-lejlighed helt uden at skulle konkurrere med andre boligsøgende danskere.

Bestyrelsesmedlem Ali Maktabi i Frederiksberg Boligfond kræver nu direkte, at fondens formand, den konservative Alfred Grinderslev, skal tages fra bestilling som følge af den spegede sag. Det er således Frederiksberg Boligfond under Grinderslev, der ejer den lejlighed på PG Ramms Allé, som Barfoed har erhvervet sig uden om alle ventelister og boligportaler.

LÆS:

Se også: Fik fed lejlighed under skilsmissen: Barfoeds boligstinker
LÆS:
Se også: Bombe i Barfoeds boligsag: Hans lejlighed var aldrig i udbud

På den baggrund mener Ali Maktabi ikke, at fondens regler er blevet overholdt i sagen – og det skal koste formanden jobbet.

– Jeg har ikke længere tillid til formanden. Nu har vi hørt om en sag om Lars Barfoed - mon ikke der er andre sager, som vi ikke kender til? Jeg vil opfordre ham til at trække sig som forman, så hurtigt som muligt, siger bestyrelsesmedlemmet, der ligeledes er medlem kommunalbestyrelsen i Frederiksberg for Socialdemokraterne, til ekstrabladet.dk

Samarbejde umuligt
Lars Barfoed overtog den nyrenoverede lejlighed i december. Forinden var den ikke blevet afsat via ventelisterne hos PrivatBo, som administrerer Frederiksberg Boligfonds lejligheder.

PrivatBo har oplyst til Ekstra Bladet, at man herefter tog direkte kontakt til Barfoed og tilbød ham lejligheden – uden at den havde været opslået på den populære hjemmeside boligportal.dk eller havde været lagt ud på PrivatBos egen hjemmeside – som det ellers har været proceduren med mange andre lejligheder.

LÆS:

Se også: Bestyrelsesmedlem: Barfoeds bolig-scoring ikke i orden
LÆS: Se også: Bestyrelsesmedlemmer i oprør over Barfoeds boligkup

Ali Maktabi hæfter sig ved, at Frederiksberg Boligfonds bestyrelses slet ikke har været orienteret i det forløb, der førte til, at Lars Barfoed fik tildelt sin 114 m2 store lejlighed.

– Jeg kan ikke samarbejde med en formand, som beslutter at give sin partiformand en bolig uden at tale med bestyrelsen, siger Ali Maktabi og fortsætter:

– Jeg mener ikke, at Alfred Grinderslev har lov til at foretage sådan en handling og give en lejlighed til sin partiformand. Den mand har handlet bag ryggen på os bestyrelsesmedlemmer. Han har fundet en løsning til at give Lars Barfoed en lejlighed. Det står altså i vedtægterne, at han skal spørge os. Han mener, at det har vi ikke retningslinjer for - men det har vi.

Endnu et bestyrelsesmedlem går imod
Meldingen kommer samtidigt med, at endnu et medlem af bestyrelsen i Frederiksberg Boligfond stiller sig op i rækken af kritikere:

- Det skal selvfølgelig være sådan, at man slår lejligheden op offentligt, hvis den ikke kunne besættes via vores egen interne eller eksterne liste, siger Bent Christensen, der er beboerrepræsentant i den ni mand store bestyrelse.

I forvejen har tre andre bestyrelsesmedlemmer kritiseret deres egen formand, den konservative Alfred Grinderslev, for at påstå, at lejligheder, der ikke kan udlejes på normal vis, må anvises uden offentligt opslag.

Tavshed
ekstrabladet.dk har dagen igennem forsøgt at få en kommentar fra både Lars Barfoed og Alfred Grinderslev. Sidstnævnte har ikke reageret på vores henvendelser. Lars Barfoeds pressechef Troels Krog siger endnu engang, at Lars Barfoed ikke har nogen kommentar til sagen

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere