Rohde amok:Dansk EU-rabat er en skamplet

Eu-parlamentsmedlem Jens Rohde går til angreb på Thorning om EU-rabat

Jens Rohde fra EU-Parlamentet er ikke glad for Danmarks EU-rabat. Socialdemokraterne ryster på hovedet. (Foto Anders Brohus/ Polfoto. )
Jens Rohde fra EU-Parlamentet er ikke glad for Danmarks EU-rabat. Socialdemokraterne ryster på hovedet. (Foto Anders Brohus/ Polfoto. )

I sidste uge landede Danmark med statsminister Helle Thorning-Schmidt i spidsen en rabat på én milliard årligt på Danmarks medlemskab. Den rabat er ikke noget, der glæder Venstres EU-parlamentsmedlem Jens Rohde.

'Man hylder Thorning for et krav og en sejr, der i alle henseender er en skamplet på Danmark og det europæiske fællesskab. Rabatten betyder ikke flere men færre arbejdspladser i Europa - og dermed også i Danmark', skriver Jens Rohde på sin Facebook-profil.

Det forholder sig imidlertid sådan, at Venstre med åbne øjne har budgetteret med milliard-rabatten, da partiet indgik en skatteaftale med regeringen sidste sommer.

Læs også:

Se også: EL og SF om EU-budget: For meget støtte til landbruget

Rohde: Jeg har altid været kritisk
- Jens Rohde, er det ikke modstridende, når Venstre selv har været med til at bruge milliarden i skatteaftalen og givet mandat til at gå efter rabatten?

- Det er ikke modstridende, for jeg har lige siden første dag stillet mig meget kritisk over for rabatten. Jeg har på intet tidspunkt lagt skjul på, at det er skammeligt, at man går ud og truer med et veto, hvis man ikke får rabatten på en milliard kroner. Når man gør sådan, sætter man en nationalegoistisk dagsorden, siger Jens Rohde til ekstrabladet.dk.

Venstres Lykke Friis er heller ikke ubetinget glad for rabatten, selvom hun som partiets EU-ordfører selv har været med til at stemme for den.

'Venstre havde gerne set, at alle rabatter til EU’s medlemslande var blevet annulleret. Det var der ikke politisk opbakning til, og derfor ønskede VK-regeringen så i stedet en dansk rabat. Den har Danmark nu fået, og det er vi tilfredse med', skriver Lykke Friis i en e-mail til ekstrabladet.dk gennem Venstres pressechef.

Læs også:

Se også: S: Konservative hykler om EU-milliard

Socialdemokraterne: Rohde er langt ude
EU-ordfører for Socialdemokraterne, Jens Joel, ryster på hovedet af Rohdes kritik.

- Det er fuldstændig langt ude i hampen. Jens Rohde har igen sendt et missil ind i Venstres egen politik. Det er latterligt, at man skal høre sådan noget fra en Venstre-politiker, fordi Venstre har været helt enige i strategien og i, at det er vigtigt, at få den her rabat. Det er temmelig hyklerisk, at man både kan være et parti, der vil have rabatten og så bagefter kan være et parti, der skælder ud over rabatten, siger han til ekstrabladet.dk.

Rohde langer især ude efter budgetaftalen og rabatten, fordi han mener, at det kommer til at betyde færre arbejdspladser, fordi der ikke er bevilget penge nok til forskning, udvikling og infrastruktur.

- Rabatten skaber færre arbejdspladser, ikke flere arbejdspladser. Det er det sidste, vi har råd til. Det er en skamplet, at man fejrer sejren, siger Jens Rohde.

Læs også:

Related content

Det er Jens Joel lodret uenig i.

- Det passer ikke. Vi har jo fået flere penge til nye jobs. Den del af budgettet, der giver penge til forskning, uddannelse, innovation og infrastruktur, er steget med rundt regnet 35 procent. Der er 57 procent mere til infrastruktur end i det gamle budget, siger ordføreren.

0 kommentarer
Vis kommentarer
Seneste i Nyheder
Mest læste i Nyheder
Hent flere
Forsiden lige nu
Plus anbefaler
Hent flere